Recente reacties

Ik mis de tomaten in de ingrediëntenlijst ....
Hoeveel moeten er in?
Oeps, niet eerder opgemerkt: 3 stuks en heb het aangepast, bedankt!!
Ilona Van den akker 1 months ago Telur Rawis Bumbu Rebon - gekruide omelet met rebon
Wat is Rebon?

reactie:
Kleine gedroogde garnaaltjes
Ron 2 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Write a comment
Gulai Ayam Rebung - kip/gevogelte curry met bamboe

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Gulai Ayam Rebung
kip/gevogelte curry met bamboe

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1500 gr kip/gevogelte
440 gr bamboescheuten
5 sjalotten
1 1/2 eetl ketumbar
1 theel trasi
3 cm laos
3 rode rawits
2 theel zout
450 ml santen cair (dunne kokosmelk)
250 ml santen asli (dikke kokosmelk)
4 eetl olie

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip/gevogelt in stukken en de bamboe in dunne reepjes. Snijd de sjalotten fijn. Wrijf of maal de laos en de rawits fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de sjalotten goudbruin. Voeg dan de ketumbar, de laos, de rawits, de trasi en het zout toe en bak het geheel goudbruin. Dan de kip toevoegen en goed omscheppen. Vervolgens de santen cair toevoegen en het geheel zachtjes 25 minuten laten sudderen. Vervolgens de santen asli toevoegen en het zachtjes laten sudderen totdat de olie vrijkomt. Serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 188 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42420609