Recente reacties

Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Write a comment
Gudeg nangka - Kip met nangka

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Gudeg nangka
Kip met nangka
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1/2 kip
kleine nangka
3,5 cm laos
500 ml dunne kokosmelk (santen cair)
3 eetl. gula jawa (geraspt)
4 salam blaadjes
zout
250 ml dikke kokosmelk (santen asli)

Haluskan:
boemboe:
5 kemirinootjes
1 theel, ketumbar
8 sjalotjes
5 teentjes knoflook

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip en de nangka in stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Meng de dunne kokosmelk met de boemboe, de nangka, de kip, de gula jaa, de laos en de salamblaadjes. Kook dit zachtjes voor 40 minuten en voeg dan de dikke kokosmelk toe. Stoof dit langzaam totdat de saus is ingedikt.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 170 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42091378