zoeken
Recente reacties

1 days ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Laatst gelezen
- Manisan mangga pedis - stukjes mango
- Lin Ngau Chow Ngau Yook - gebakken rundvlees met lotus
- Tumis Tauge Lombok
- Krengsengan Daging Sapi - rundvlees in een petis saus
- Tumis Jamur Merang Cabe Ijo - gebakken champignons met groene pepers
- Semur Daging Dengan Kentang 2
- Nasi Gurih Kraton - Gestoomde rijst met santen
- Tempe Penyet - Gebakken tempé met pittige tomaten salsa
- Ikan Pari Asam Pedas - gestoofde vis in een pittige lichtzurige saus
- Sichuan Wontons Chiliolie - 红油抄手 - wontons gevuld met vlees in chiliolie
Udang Saus Inggris - gebakken garnalen in speciale saus


Udang Saus Inggris
gebakken garnalen in speciale saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr garnalen
1 limoen, sap
1/2 theel peper
1/2 eetl kecap asin
1 limoen, sap
olie
1/2 ui
3 teentjes knoflook
2 eetl worchestersaus
1 eetl oestersaus
1 eetl saus tomat
1 eetl kecap manis
1 theel champingnon bouillon
2 eetl boeter
100 ml water
1/4 theel zout
Cara membuat:
bereiding:
Maak de garnalen schoon en verwijder de kop. Wrijf de garnalen in met het limoensap en laat dit 10 minuten intrekken. Spoel daarna af.
Wrijf dan de garnalen in met de kecap en de peper en laat dit 10 minuten marineren. Verhit in een pan de olie en bak de garnalen totdat deze van kleur veranderen en zet apart.
Snijd de ui in dunne reepjes en hak de knoflook fijn. Verhit in een pan de boter en fruit de ui en de knoflook voor 2 minuten. Voeg dan de worchestersaus, de oestersaus, de saus tomat en de kecap toe en meng goed.
Dan het water toevoegen en kook totdat de saus iets indikt. Dan de garnalen toevoegen en meng goed. Vervolgens de bouillon en het zout toevoegen en kook totdat de saus indikt. Meng dan het limoensap erdoor en serveer.
gebakken garnalen in speciale saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr garnalen
1 limoen, sap
1/2 theel peper
1/2 eetl kecap asin
1 limoen, sap
olie
1/2 ui
3 teentjes knoflook
2 eetl worchestersaus
1 eetl oestersaus
1 eetl saus tomat
1 eetl kecap manis
1 theel champingnon bouillon
2 eetl boeter
100 ml water
1/4 theel zout
Cara membuat:
bereiding:
Maak de garnalen schoon en verwijder de kop. Wrijf de garnalen in met het limoensap en laat dit 10 minuten intrekken. Spoel daarna af.
Wrijf dan de garnalen in met de kecap en de peper en laat dit 10 minuten marineren. Verhit in een pan de olie en bak de garnalen totdat deze van kleur veranderen en zet apart.
Snijd de ui in dunne reepjes en hak de knoflook fijn. Verhit in een pan de boter en fruit de ui en de knoflook voor 2 minuten. Voeg dan de worchestersaus, de oestersaus, de saus tomat en de kecap toe en meng goed.
Dan het water toevoegen en kook totdat de saus iets indikt. Dan de garnalen toevoegen en meng goed. Vervolgens de bouillon en het zout toevoegen en kook totdat de saus indikt. Meng dan het limoensap erdoor en serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.