banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 9 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Icon Write a comment
Tetelan Daging Sapi Bumbu Kecap Pedas - rundvlees met pittige kecap saus
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Tetelan Daging Sapi Bumbu Kecap Pedas
rundvlees met pittige kecap saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr schenkel / sucade
1 ui
1 bosuitje
1 salam blad
1 tomaat
4 eetl asemwater
1 eetl suiker
4 eetl kecap manis
2 eetl olie
 
Haluskan:
bumbu:
4 teentjes knoflook
1 eetl zout
5 sjalotjes
1 eetl ketumbar
1/2 theel nootmuskaat
3 rode lomboks
8 rode rawits
1 eetl palmsuiker
 
Taburan:
garnering:
2 eetl bawang goreng
 
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in dunne plakjes, de ui in dunne reepjes, de bosui in stukjes en hak de tomaat fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Meng in een kom het vlees met de bumbu en meng alles goed door elkaar.
Verhit in een pan de olie en fruit de ui, de bosui, de salam en de tomaat voor 2 minuten. Voeg het vlees toe en meng dit goed. Dan het asemwater, de suiker en de kecap toevoegen en meng goed. Laat het geheel zachtjes afgesloten 20 minuten sudderen totdat het gaar is geworden. Bestrooi het met de bawang goreng en serveer.
 
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 64 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39559251