Tetelan Daging Sapi Bumbu Kecap Pedas
rundvlees met pittige kecap saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr schenkel / sucade
1 ui
1 bosuitje
1 salam blad
1 tomaat
4 eetl asemwater
1 eetl suiker
4 eetl kecap manis
2 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
4 teentjes knoflook
1 eetl zout
5 sjalotjes
1 eetl ketumbar
1/2 theel nootmuskaat
3 rode lomboks
8 rode rawits
1 eetl palmsuiker
Taburan:
garnering:
2 eetl bawang goreng
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in dunne plakjes, de ui in dunne reepjes, de bosui in stukjes en hak de tomaat fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Meng in een kom het vlees met de bumbu en meng alles goed door elkaar.
Verhit in een pan de olie en fruit de ui, de bosui, de salam en de tomaat voor 2 minuten. Voeg het vlees toe en meng dit goed. Dan het asemwater, de suiker en de kecap toevoegen en meng goed. Laat het geheel zachtjes afgesloten 20 minuten sudderen totdat het gaar is geworden. Bestrooi het met de bawang goreng en serveer.