Tongseng kambing
Gestoofd lamsvlees
Bahan-bahan:
Ingrediënten:
500 gr lams- of geitenvlees
4 rode lomboks
5 sjalotten
3 teentjes knoflook
7 kool bladeren
½ theel peper
4 eetl kecap manis
2 eetl limoensap
500 ml kokosmelk
1 theel zout
1 theel palmsuiker
3 eetl olie
100 ml water
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd het vlees in kleine blokjes. Snijd de lomboks in schuine reepjes, de sjalotten en knoflook in dunne plakjes. Ontnerf de koolbladeren en
snijd deze in stukken.
Verhit in een wok de olie en fruit de knoflook, de sjalotten en de lomboks voor 3 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak dit rondom bruin.
Dan de kecap, de peper, het zout en de palmsuiker toevoegen samen met het water en even laten sudderen. Vervolgens de kokosmelk toevoegen en als het geheel kookt, dan de kool en het limoensap toevoegen en het geheel zachtjes laten sudderen totdat de kool gaar is en de saus wat is
ingedikt.