Recente reacties

Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Write a comment
Tongseng Kambing Tanpa Santan - pittig gestoofd lamsvlees

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Tongseng Kambing Tanpa Santan
pittig gestoofd lamsvlees

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr lamsvlees
1200 ml water
2 salam, blad
1 serai/sereh/citroengras
2 jeruk purut blaadjes
2 kardemom
2 kruidnagels
1 steranijs
2 cm kaneel
1/8 theel nootmuskaat
1 theel palmsuiker
1 theel zout
3 eetl kecap manis
3 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
4 teentjes knoflook
3 kemiri noten
1 cm jahe
2 cm kunyit
1/2 theel jinten
1/2 theel peper

Pelengkap:
complementair:
5 koolbladeren
2 lente-ui
2 tomaten
15 rode rawits
2 eetl bawang goreng

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de koolbladeren in dunne reepjes, snijd de lente-ui in stukjes en de tomaten in blokjes.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 5 minuten. Voeg dan de kardemom, de kruidnagel, de steranijs, de kaneel, de jeruk purut, de salam en de serai toe en meng goed. Vervolgens het vlees toevoegen en bak totdat dit van kleur verandert.
Dan het water toevoegen en breng aan de kook. Voeg dan het zout en de palmsuiker toe en kook op laag vuur totdat het vlees gaar is geworden en de saus is ingedikt.
Meng dan de kool, de rawits en de kecap erdoor en roer totdat de kool zacht is geworden. Vervolgens de tomaten en de lente-ui toevoegen en meng goed. Strooi de bawang goreng erover en serveer.

Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 102 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42085950