Recente reacties

Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Write a comment
Tongseng Kambing Yogyakarta - kruidig gestoofd lamsvlees

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Tongseng Kambing Yogyakarta
kruidig gestoofd lamsvlees

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr lamsvlees of geit (dij)
4 salam blad
2 cm jahe, geraspt
1000 ml water
1500 ml kokosmelk (van 1 1/2 kokosnoot)
2 cm lengkuas/laos
1 serai/sereh/citroengras
100 gr kool
1 tomaat
5 rode rawits
3 eetl kecap manis
3 sjalotjes
3 theel zout
1/2 theel peper
2 lente-ui
2 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
5 teentjes knoflook
4 kemiri noten, geroosterd
2 cm jahe
1 theel ketumbar

Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan het water samen met 2 salam blad en de jahe en kook het vlees halfgaar. Snijd het vlees daarna in stukjes.
Snijd de kool in stukjes van 2 cm. Snijd de sjalotjes in dunne palkjes en de tomaat in blokjes. Snijd de lente-ui in stukjes van 1 cm. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de sjalotjes, de salam, de laos, de serai en de rawits voor 6 minuten.
Voeg dan het vlees en de kecap toe en meng goed. Dan de kokosmelk toevoegen en brang het al roerend aan de kook. Voeg het zout, de peper, de kool, de lente-ui en de tomaat toe en kook het verder gaar.

Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 159 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41030221