Recente Reacties

Tongseng Kambing Yogyakarta
kruidig gestoofd lamsvlees

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr lamsvlees of geit (dij)
4 salam blad
2 cm jahe, geraspt
1000 ml water
1500 ml kokosmelk (van 1 1/2 kokosnoot)
2 cm lengkuas/laos
1 serai/sereh/citroengras
100 gr kool
1 tomaat
5 rode rawits
3 eetl kecap manis
3 sjalotjes
3 theel zout
1/2 theel peper
2 lente-ui
2 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
5 teentjes knoflook
4 kemiri noten, geroosterd
2 cm jahe
1 theel ketumbar

Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan het water samen met 2 salam blad en de jahe en kook het vlees halfgaar. Snijd het vlees daarna in stukjes.
Snijd de kool in stukjes van 2 cm. Snijd de sjalotjes in dunne palkjes en de tomaat in blokjes. Snijd de lente-ui in stukjes van 1 cm. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de sjalotjes, de salam, de laos, de serai en de rawits voor 6 minuten.
Voeg dan het vlees en de kecap toe en meng goed. Dan de kokosmelk toevoegen en brang het al roerend aan de kook. Voeg het zout, de peper, de kool, de lente-ui en de tomaat toe en kook het verder gaar.

Plaats reactie

Verstuur

who is online

We hebben 69 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Artikelen bekeken hits 42583928