Recente reacties

Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Write a comment
Tongseng Solo - Lamsvlees met groenten

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 

Tongseng Solo
Lamsvlees met groenten


Bahan-bahan:
Ingrediënten:
300 gr lamsvlees of geit
1 theel zout
1/2 theel peper
2 eetl kecap manis
2 teentjes knoflook
200 gr kool
15 groene en rode rawits
2 tomaten
1 theel palmsuiker

Bahan-bahan saus:
Ingrediënten saus:
250 gr botten (lam/geit)
2 eetl olie
2 salam blad
1 serehstengel
650 ml water
300 ml santen cair (dunne kokosmelk)

Haluskan:
Bumbu:
8 sjalotjes
4 teentjes knoflook
3 rode lomboks
4 kemiri noten
2 theel kerrie java
1 theel zout

Taburan:
Garnering:
2 eetl bawang goreng

Cara membuat:
Bereiding:
Snijd het vlees in dunne plakjes. Snijd de kool in dunne reepjes. Snijd de knoflook en de rawits fijn en snijd de tomaten in partjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de bumbu samen met de salam en de sereh voor 3 minuten. Voeg dan de botten en het water toe en laat dit zachtjes sudderen totdat er 500 ml bouillon over is. Zeef de bouillon en voeg de santen er aan toe.
Wrijf onder tussen het vlees in met het zout, de peper en de kecap en laat dit 15 minuten staan. Verhit in een pan de olie en bak de knoflook en het vlees voor 3 minuten. Voeg dan de kool, de rawits, de tomaten en de palmsuiker toe en bak dit nog 2 minuten. Voeg de bouillon toe en laat het geheel nog even sudderen totdat alles gaar is. Strooi de bawang goreng er over en serveer..

Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 126 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41024413