1 2 3 4

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

@Rongewoon in de oven kan ook hoor, maar een houtskoolvuurtje is lekkerder
Erg lekker recept zeker de moeite waard , ik sjoemel wel een beetje want een houtvuurtje in mijn keuken gaat wat ver
Ziet er lekker uit
erg lekker op deze wijze
E. Tomatala 2 months ago
Het duurt wel erg lang om het recept uiteindelijk te vinden, toch is het wel duidelijk. Dank u wel en succes met uw site
Groetjes E. Tomatala-Pesulima.
jenny MORRIS 2 months ago
hartelyk bedankt voor uw recepten
Henk 2 months ago
Kunt u ook zeggen hoeveel sjalotjes?
Rene 2 months ago
Was erg lekker bedankt!
susanne 3 months ago
moet daar niet iets van nats bij
Chantal 5 months ago
Gemaakt als extraatje voor bij de kersthapjes. Hier al helemaal goedgekeurd! Moet me inhouden niet stiekem alles vandaag al op te snoepen
Write a comment

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

Tongseng Solo
Lamsvlees met groenten


Bahan-bahan:
Ingrediënten:
300 gr lamsvlees of geit
1 theel zout
1/2 theel peper
2 eetl kecap manis
2 teentjes knoflook
200 gr kool
15 groene en rode rawits
2 tomaten
1 theel palmsuiker

Bahan-bahan saus:
Ingrediënten saus:
250 gr botten (lam/geit)
2 eetl olie
2 salam blad
1 serehstengel
650 ml water
300 ml santen cair (dunne kokosmelk)

Haluskan:
Bumbu:
8 sjalotjes
4 teentjes knoflook
3 rode lomboks
4 kemiri noten
2 theel kerrie java
1 theel zout

Taburan:
Garnering:
2 eetl bawang goreng

Cara membuat:
Bereiding:
Snijd het vlees in dunne plakjes. Snijd de kool in dunne reepjes. Snijd de knoflook en de rawits fijn en snijd de tomaten in partjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de bumbu samen met de salam en de sereh voor 3 minuten. Voeg dan de botten en het water toe en laat dit zachtjes sudderen totdat er 500 ml bouillon over is. Zeef de bouillon en voeg de santen er aan toe.
Wrijf onder tussen het vlees in met het zout, de peper en de kecap en laat dit 15 minuten staan. Verhit in een pan de olie en bak de knoflook en het vlees voor 3 minuten. Voeg dan de kool, de rawits, de tomaten en de palmsuiker toe en bak dit nog 2 minuten. Voeg de bouillon toe en laat het geheel nog even sudderen totdat alles gaar is. Strooi de bawang goreng er over en serveer..

Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 72 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
35764404