Recente reacties

Ik gebruikte 3 tomaten en was prima
Ik mis de tomaten in de ingrediëntenlijst ....
Hoeveel moeten er in?
Oeps, niet eerder opgemerkt: 3 stuks en heb het aangepast, bedankt!!
Ilona Van den akker 1 months ago Telur Rawis Bumbu Rebon - gekruide omelet met rebon
Wat is Rebon?

reactie:
Kleine gedroogde garnaaltjes
Ron 3 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Write a comment
Tongseng Solo - Lamsvlees met groenten

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 

Tongseng Solo
Lamsvlees met groenten


Bahan-bahan:
Ingrediënten:
300 gr lamsvlees of geit
1 theel zout
1/2 theel peper
2 eetl kecap manis
2 teentjes knoflook
200 gr kool
15 groene en rode rawits
2 tomaten
1 theel palmsuiker

Bahan-bahan saus:
Ingrediënten saus:
250 gr botten (lam/geit)
2 eetl olie
2 salam blad
1 serehstengel
650 ml water
300 ml santen cair (dunne kokosmelk)

Haluskan:
Bumbu:
8 sjalotjes
4 teentjes knoflook
3 rode lomboks
4 kemiri noten
2 theel kerrie java
1 theel zout

Taburan:
Garnering:
2 eetl bawang goreng

Cara membuat:
Bereiding:
Snijd het vlees in dunne plakjes. Snijd de kool in dunne reepjes. Snijd de knoflook en de rawits fijn en snijd de tomaten in partjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de bumbu samen met de salam en de sereh voor 3 minuten. Voeg dan de botten en het water toe en laat dit zachtjes sudderen totdat er 500 ml bouillon over is. Zeef de bouillon en voeg de santen er aan toe.
Wrijf onder tussen het vlees in met het zout, de peper en de kecap en laat dit 15 minuten staan. Verhit in een pan de olie en bak de knoflook en het vlees voor 3 minuten. Voeg dan de kool, de rawits, de tomaten en de palmsuiker toe en bak dit nog 2 minuten. Voeg de bouillon toe en laat het geheel nog even sudderen totdat alles gaar is. Strooi de bawang goreng er over en serveer..

Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 288 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42431304