banner2

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 months ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Ik ga het proberen, ben niet zo'n fan van deze groente, maar had er nooit zo'n lekker recept van. Alleen van mijn broer.
Jcm Avatar
Bernard 1 months ago Opor Daging - gestoofd rundvlees
Erg smakelijk, al heb ik wel wat rawits erin verwerkt en de kentjoer weggelaten.
Jcm Avatar
Jet van Steijn 1 months ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@KokkieBlandaLaat ik dat nou kunnen!!! Dankjewel.

0ba2d
Jcm Avatar
KokkieBlanda 1 months ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@Jet van Steijnnet als bij oesters, met een mes openbreken/snijden en dan het vlees eruit halen
Jcm Avatar
Jet van Steijn 1 months ago Simping Goreng - gebakken mosselen
Om de schelpen te verwijderen eerst koken toch? Geen idee hoe ik ze anders uit hun schelpje moet halen.
Icon Write a comment

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

Tongseng Solo
Lamsvlees met groenten


Bahan-bahan:
Ingrediënten:
300 gr lamsvlees of geit
1 theel zout
1/2 theel peper
2 eetl kecap manis
2 teentjes knoflook
200 gr kool
15 groene en rode rawits
2 tomaten
1 theel palmsuiker

Bahan-bahan saus:
Ingrediënten saus:
250 gr botten (lam/geit)
2 eetl olie
2 salam blad
1 serehstengel
650 ml water
300 ml santen cair (dunne kokosmelk)

Haluskan:
Bumbu:
8 sjalotjes
4 teentjes knoflook
3 rode lomboks
4 kemiri noten
2 theel kerrie java
1 theel zout

Taburan:
Garnering:
2 eetl bawang goreng

Cara membuat:
Bereiding:
Snijd het vlees in dunne plakjes. Snijd de kool in dunne reepjes. Snijd de knoflook en de rawits fijn en snijd de tomaten in partjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de bumbu samen met de salam en de sereh voor 3 minuten. Voeg dan de botten en het water toe en laat dit zachtjes sudderen totdat er 500 ml bouillon over is. Zeef de bouillon en voeg de santen er aan toe.
Wrijf onder tussen het vlees in met het zout, de peper en de kecap en laat dit 15 minuten staan. Verhit in een pan de olie en bak de knoflook en het vlees voor 3 minuten. Voeg dan de kool, de rawits, de tomaten en de palmsuiker toe en bak dit nog 2 minuten. Voeg de bouillon toe en laat het geheel nog even sudderen totdat alles gaar is. Strooi de bawang goreng er over en serveer..

Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 66 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36621007