Tumis Terong Hijau Pedas
pittige roerbak van aubergine
Bahan-bahan:
ingrediënten:
6 groene aubergines (dun en langwerpig)
100 gr ikan teri, gebakken
10 rode rawits
4 rode lomboks
4 lente-uitjes
5 teentjes knoflook
3 cm laos
2 salam blad
1/2 theel palmsuiker
olie
Cara membuat:
bereiding;
Snijd de aubergines in stukjes, de rawits, de lomboks, de lente-ui en de knoflook in dunne plakjes. Rasp de laos.
Verhit in een pan wat olie en bak de aubergines gaar en zet apart. Verhit in een pan 2 eetl olie en fruit de knoflook, de lente-ui, de laos, de salam, de rawits en de lomboks voor 4 minuten. Voeg dan de ikan teri, de aubergines en de palmsuiker toe en bak al roerend nog voor 3 minuten.
Zoeken
Laatst gelezen
- Sotanghon - soun met kip
- Semur Daging - in kecap gestoofd stukjes rundvlees
- Mangut Ikan Asap - gerookte vis in een pittige en romige saus
- Tahu Bakso
- Sambel be tongkol - tonijnsalade
- Orek Tempe Lokio - gekruide gebakken tempe met bieslook
- Ikan Patin Masak Santan - vis in kruidige kokosmelksaus
- Lompong Sagu - Bananenrolletjes
- Acar Ketimun 4
- Sayur Lembayung - Sajoer van vis met kousenband
Recente Reacties
Cucur
1 week agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
1 week agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 weeks agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 weeks agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
4 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...