zoeken
Recente reacties

22 hours ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Laatst gelezen
- Bakwan Jagung - gekruide maiskoekjes (beignet)
- Rangginang - Gefrituurde gedroogde rijstkoekjes
- Sambal Bajak
- Babi guling - Geroosterd speenvarken
- Domba Bakar - geroosterde lamskoteletten
- Nasi liwet - rijst is kokosmelk gekookt
- Krupuk Udang - garnalen kroekoep
- Pallu Kacci - Gekruide cassave bladeren
- Ampela Ayam Peteh - kippenmaagjes met petehbonen
- Telor asin - zoute eieren
Kare Kambing - gestoofd geitenvlees


Kare Kambing
gestoofd geitenvlees
gestoofd geitenvlees
Bahan-bahan:
Ingrediënten:
500 gr. geitenvlees
3 eetl. olie
1 serehstengel, gekneusd
2 salamblaadjes
5 djeruk purut blaadjes
1/2 theel peper
zout naar smaak
25 gr. kokoscreme (santen)
250 ml water
Haluskan:
boemboe:
2,5 cm koenjit
4 uien
3 tenen knoflook
3 rode lomboks
2 kemiries
3 cm laos
2 theel ketoembar
1 theel. djinten
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de ilie en fruit hierin de boemboe met de sereh voor 2 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak dit bruin. Voeg vervolgens de salam en de djeruk purutblaadjes, het zout naar smaak en het water toe. Laat het vlees 1 uur stoven en voeg dan de kokoscreme toe. Nog 30 minuten zachtjes laten stoven.
Ingrediënten:
500 gr. geitenvlees
3 eetl. olie
1 serehstengel, gekneusd
2 salamblaadjes
5 djeruk purut blaadjes
1/2 theel peper
zout naar smaak
25 gr. kokoscreme (santen)
250 ml water
Haluskan:
boemboe:
2,5 cm koenjit
4 uien
3 tenen knoflook
3 rode lomboks
2 kemiries
3 cm laos
2 theel ketoembar
1 theel. djinten
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de ilie en fruit hierin de boemboe met de sereh voor 2 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak dit bruin. Voeg vervolgens de salam en de djeruk purutblaadjes, het zout naar smaak en het water toe. Laat het vlees 1 uur stoven en voeg dan de kokoscreme toe. Nog 30 minuten zachtjes laten stoven.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.