logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Kare Kambing
gestoofd geitenvlees
Bahan-bahan:
Ingrediënten:
500 gr. geitenvlees
3 eetl. olie
1 serehstengel, gekneusd
2 salamblaadjes
5 djeruk purut blaadjes
1/2 theel peper
zout naar smaak
25 gr. kokoscreme (santen)
250 ml water

Haluskan:
boemboe:
2,5 cm koenjit
4 uien
3 tenen knoflook
3 rode lomboks
2 kemiries
3 cm laos
2 theel ketoembar
1 theel. djinten

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de ilie en fruit hierin de boemboe met de sereh voor 2 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak dit bruin. Voeg vervolgens de salam en de djeruk purutblaadjes, het zout naar smaak en het water toe. Laat het vlees 1 uur stoven en voeg dan de kokoscreme toe. Nog 30 minuten zachtjes laten stoven.

Add comment

Submit

who is online

We have 134 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44420471