Recente reacties

@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Write a comment
Kare Kambing 2

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster inactief
 
Kare Kambing 2
 
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kg geitevlees of lamsvlees
2 blaadjes salam
225 ml kokosmelk
suiker en zout naar smaak
3 rode lomboks
2 eetl olie

Haluskan:
boemboe:
3 sjalotten
5 teentjes knoflook
4 kemirinoten
1 theel ketumbar
3 cm laos
1 serehstengel
6 cm kunyit (kurkuma)
1/2 theel trassie

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de pepers snijd in stukken. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Dan het vlees toevoegen en 3 minuten rondom bakken. Vervolgens de lombok, de suiker en het zout samen met de kokosmelk toeboegen en het geheel zachtjes laten sudderen totdat het vlees gaar is (45-60 minuten)
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 92 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41934836