Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kg geitevlees of lamsvlees
2 blaadjes salam
225 ml kokosmelk
suiker en zout naar smaak
3 rode lomboks
2 eetl olie
Haluskan:
boemboe:
3 sjalotten
5 teentjes knoflook
4 kemirinoten
1 theel ketumbar
3 cm laos
1 serehstengel
6 cm kunyit (kurkuma)
1/2 theel trassie
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de pepers snijd in stukken. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Dan het vlees toevoegen en 3 minuten rondom bakken. Vervolgens de lombok, de suiker en het zout samen met de kokosmelk toeboegen en het geheel zachtjes laten sudderen totdat het vlees gaar is (45-60 minuten)
ingrediënten:
1 kg geitevlees of lamsvlees
2 blaadjes salam
225 ml kokosmelk
suiker en zout naar smaak
3 rode lomboks
2 eetl olie
Haluskan:
boemboe:
3 sjalotten
5 teentjes knoflook
4 kemirinoten
1 theel ketumbar
3 cm laos
1 serehstengel
6 cm kunyit (kurkuma)
1/2 theel trassie
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de pepers snijd in stukken. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Dan het vlees toevoegen en 3 minuten rondom bakken. Vervolgens de lombok, de suiker en het zout samen met de kokosmelk toeboegen en het geheel zachtjes laten sudderen totdat het vlees gaar is (45-60 minuten)