droog gebakken lapjes vlees
Bahan-bahan:
ingrediënten
300 gr rundvlees
zout
1/2 limoen (sap)
2 rode lomboks
4 kemirienoten
2 teentjes knoflook
2 sjalotten
400 ml dunne kokosmelk(santen cair)
200 ml water
Cara membuat:
Bereiding:
Kook het vlees met het water halfgaar en snijd het vervolgens in plakjes. Meng het zout en het limoensap en wrijf hiermee het vlees in. Plet vervolgens het vlees met een vleeshamer.
Wrijf of maal de knoflook, de lomboks, de sjalotten en de kemiries fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de kokosmelk en meng de boemboe erdoor. Leg het vlees in de wok/wadjan en laat het zolang sudderen totdat vrijwel als het vocht is verdampt en de olie it de kokosmelk vrijkomt.
ingrediënten
300 gr rundvlees
zout
1/2 limoen (sap)
2 rode lomboks
4 kemirienoten
2 teentjes knoflook
2 sjalotten
400 ml dunne kokosmelk(santen cair)
200 ml water
Cara membuat:
Bereiding:
Kook het vlees met het water halfgaar en snijd het vervolgens in plakjes. Meng het zout en het limoensap en wrijf hiermee het vlees in. Plet vervolgens het vlees met een vleeshamer.
Wrijf of maal de knoflook, de lomboks, de sjalotten en de kemiries fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de kokosmelk en meng de boemboe erdoor. Leg het vlees in de wok/wadjan en laat het zolang sudderen totdat vrijwel als het vocht is verdampt en de olie it de kokosmelk vrijkomt.