banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 24 days ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 10 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
Icon Write a comment
Paru goreng ungkep bumbu  lengkuas - gebakken gekruide long

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Paru goreng ungkep bumbu lengkuas
gebakken gekruide long

Bahan-bahan:
ingrediënten
500 gr runderlong
2 salam blaadjes
2 cm jahe
1 theel zout
1000 ml water
 
1 sereh stengel
2 salam blaadjes
200 gr jahe, geraspt
1/2 eetlepel asemwater
300 ml santen asli
olie om te frituren
 
Haluskan:
bumbu:
9 sjalotjes
6 teentjes knoflook
1 theel ketumbar
4 kemiri, geroosterd
1 cm jahe
1 eetl zout
2 theel palmsuiker
 
Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan het water en voeg de salam, de 2 cm jahe en het zout toe en kook de long half gaar. Snijd de long in plakjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. 
Verhit in een pan de santen en voeg de bumbu, de sereh, de salam, de jahe, het asemwater en de long toe en laat dit zachtjes koken totdat het vocht is opgenomen.
Verhit in een wok/wadjan de olie en frituur de plakjes long
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 226 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39633747