logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 3 days ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 3 days ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 3 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Paru goreng ungkep bumbu lengkuas
gebakken gekruide long

Bahan-bahan:
ingrediënten
500 gr runderlong
2 salam blaadjes
2 cm jahe
1 theel zout
1000 ml water
 
1 sereh stengel
2 salam blaadjes
200 gr jahe, geraspt
1/2 eetlepel asemwater
300 ml santen asli
olie om te frituren
 
Haluskan:
bumbu:
9 sjalotjes
6 teentjes knoflook
1 theel ketumbar
4 kemiri, geroosterd
1 cm jahe
1 eetl zout
2 theel palmsuiker
 
Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan het water en voeg de salam, de 2 cm jahe en het zout toe en kook de long half gaar. Snijd de long in plakjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. 
Verhit in een pan de santen en voeg de bumbu, de sereh, de salam, de jahe, het asemwater en de long toe en laat dit zachtjes koken totdat het vocht is opgenomen.
Verhit in een wok/wadjan de olie en frituur de plakjes long

Add comment

Submit

who is online

We have 63 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44161026