Recente reacties

Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Write a comment
Paru goreng ungkep bumbu  lengkuas - gebakken gekruide long

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Paru goreng ungkep bumbu lengkuas
gebakken gekruide long

Bahan-bahan:
ingrediënten
500 gr runderlong
2 salam blaadjes
2 cm jahe
1 theel zout
1000 ml water
 
1 sereh stengel
2 salam blaadjes
200 gr jahe, geraspt
1/2 eetlepel asemwater
300 ml santen asli
olie om te frituren
 
Haluskan:
bumbu:
9 sjalotjes
6 teentjes knoflook
1 theel ketumbar
4 kemiri, geroosterd
1 cm jahe
1 eetl zout
2 theel palmsuiker
 
Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan het water en voeg de salam, de 2 cm jahe en het zout toe en kook de long half gaar. Snijd de long in plakjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. 
Verhit in een pan de santen en voeg de bumbu, de sereh, de salam, de jahe, het asemwater en de long toe en laat dit zachtjes koken totdat het vocht is opgenomen.
Verhit in een wok/wadjan de olie en frituur de plakjes long
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 161 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41025396