Dengdeng Surabaja
gestoofd rundvlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr runderlappen
2 teentjes knoflook
1 theel trassi
2 eetl rijstazijn
3 sjalotten
250 ml water
1 eetl rijstmeel
2 eetl olie
Haluskan:
boemboe:
1 kruidnagel
1 thee peper
1/2 thee zout
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta en wrijf hiermee het vlees in. Snijd de sjalotten en de knoflook fijn. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten, de knoflook en de trassi voor 2 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak het vlees rondom bruin. Vervolgens het water en de azijn toevoegen en het geheel zachtjes 1 uur afgesloten laten stoven. Meng vervolgens de rijstmeel erdoor om de saus te binden en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Hagape Daging 3 - rundvlees met kokos
- zoetzure soep met cellofaan mie - 酸辣粉
- Tumis Sawi Jamur Padi - roerbak van kool met champignonsaus
- Tahu Bakso
- Semur Sapi Polos - gekruid gestoofd rundvlees
- Pasteitjes
- Sambal Terasi - sambal van trasi
- Kue Pisang - bananencake
- Seulincah - gekruide vruchtensalade
- Basoh - vleesballetjes met saus
Recente Reacties
Cucur
1 week agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
1 week agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 weeks agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 weeks agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
4 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...