logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 1 week ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 1 week ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 weeks ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 weeks ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 4 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Basoh
vleesballetjes met saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 gr gemengd gehakt
2 eieren
3 cm laos
2 sjalotten
2 teentjes knoflook
peper en zout naar smaak
koolbladeren
houten prikkers

Bahan-bahan saus:
ingrediënten:
3 cm gember (jahe/djahé)
2 rode lomboks
zout naar smaak
75 ml azijn
100 gr pinda's
50 ml water

Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de laos en de knoflook fijn tot een pasta. Snijd de sjalotten fijn en klop de eieren op. Meng de ingrediënten goed door elkaar en vorm er balletjes van. Verpak de balletjes in de koolbladeren en zet deze vast met de prikkers. Stoom de balletjes in 20 minuten gaar.

Wrijf of maal de ingrdiënten voor de saus fijn tot een pasta en verhit de saus. Giet daarna de saus over de koolballetjes.

Add comment

Submit

who is online

We have 109 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44176588