vleesballetjes met saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 gr gemengd gehakt
2 eieren
3 cm laos
2 sjalotten
2 teentjes knoflook
peper en zout naar smaak
koolbladeren
houten prikkers
Bahan-bahan saus:
ingrediënten:
3 cm gember (jahe/djahé)
2 rode lomboks
zout naar smaak
75 ml azijn
100 gr pinda's
50 ml water
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de laos en de knoflook fijn tot een pasta. Snijd de sjalotten fijn en klop de eieren op. Meng de ingrediënten goed door elkaar en vorm er balletjes van. Verpak de balletjes in de koolbladeren en zet deze vast met de prikkers. Stoom de balletjes in 20 minuten gaar.
Wrijf of maal de ingrdiënten voor de saus fijn tot een pasta en verhit de saus. Giet daarna de saus over de koolballetjes.
ingrediënten:
1000 gr gemengd gehakt
2 eieren
3 cm laos
2 sjalotten
2 teentjes knoflook
peper en zout naar smaak
koolbladeren
houten prikkers
Bahan-bahan saus:
ingrediënten:
3 cm gember (jahe/djahé)
2 rode lomboks
zout naar smaak
75 ml azijn
100 gr pinda's
50 ml water
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de laos en de knoflook fijn tot een pasta. Snijd de sjalotten fijn en klop de eieren op. Meng de ingrediënten goed door elkaar en vorm er balletjes van. Verpak de balletjes in de koolbladeren en zet deze vast met de prikkers. Stoom de balletjes in 20 minuten gaar.
Wrijf of maal de ingrdiënten voor de saus fijn tot een pasta en verhit de saus. Giet daarna de saus over de koolballetjes.