varkensvlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 gr varkensvlees
4 eetl. olie
6 jeruk purut blaadjes
1 theel. suiker
zout naar smaak
100 ml water
Haluskan:
boemboe:
7 kemirinootjes
1 theel. ketumbar
1/2 theel. witte peper
1/2 theel. zwarte peper
8 sjalottent
4 teentjes knoflook
9 cm gember ( jahe/djahé)
2 cm kencur
4 cm kunyit (kurkuma)
Cara mambuat:
Bereiding:
Snijd het vlees in dunne plakjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 4 minuten. Voeg dan het vlees en de jerut purut toe en bak dit voor 4 minuten. Vervolgens het zout, de suiker en het water toevoegen en het geheel nog 5 minuten bakken
ingrediënten:
1000 gr varkensvlees
4 eetl. olie
6 jeruk purut blaadjes
1 theel. suiker
zout naar smaak
100 ml water
Haluskan:
boemboe:
7 kemirinootjes
1 theel. ketumbar
1/2 theel. witte peper
1/2 theel. zwarte peper
8 sjalottent
4 teentjes knoflook
9 cm gember ( jahe/djahé)
2 cm kencur
4 cm kunyit (kurkuma)
Cara mambuat:
Bereiding:
Snijd het vlees in dunne plakjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 4 minuten. Voeg dan het vlees en de jerut purut toe en bak dit voor 4 minuten. Vervolgens het zout, de suiker en het water toevoegen en het geheel nog 5 minuten bakken