logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Be celeng base Bali
varkensvlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 gr varkensvlees
4 eetl. olie
6 jeruk purut blaadjes
1 theel. suiker
zout naar smaak
100 ml water

Haluskan:
boemboe:
7 kemirinootjes
1 theel. ketumbar
1/2 theel. witte peper
1/2 theel. zwarte peper
8 sjalottent
4 teentjes knoflook
9 cm gember ( jahe/djahé)
2 cm kencur
4 cm kunyit (kurkuma)

Cara mambuat:
Bereiding:
Snijd het vlees in dunne plakjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 4 minuten. Voeg dan het vlees en de jerut purut toe en bak dit voor 4 minuten. Vervolgens het zout, de suiker en het water toevoegen en het geheel nog 5 minuten bakken

Add comment

Submit

who is online

We have 136 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44421765