logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 1 week ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 1 week ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 weeks ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 weeks ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 4 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Balung Nangka
spare ribs met nangka

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 gr spare ribs (krabbetjes)
325 gr base gede (zie recept)
2 sereh stengels, gekneusd
4 salam leaves
5 cm jahe (gember)
2 rode lomboks
425 gr nangka
1500 ml kippenbouillon
zout naar smaak
pepperkorrels naar smaak
2 eetl olie
water en zout

Taburan:
garnering:
2 jerut purut blaadjes

Cara membuat:
preperation/method:
Snijd de ribbetjes in stukken en de jahe fijn. Snijd de nangka in blokjes. Marineer de ribbetjes met de helft van de base voor 1 uur. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de rest van de base voor 3 minuten. Voeg dan de ribbetjes, de sereh, de salam, de jahe en de lomboks toe en bak dit voor 5 minutens. Dan de helft van de bouillon toevoegen en laat dit zachtjes sudderen totdat de ribbetjes vrijwel gaar zijn. Voeg bouillon toe om droogkoken te voorkomen.
Verhit in een pan het water en het zout en voeg de nangka toe en kook dit zachtjes voor 15 minuten. Giet af en koel de nangka snel. Voeg de nangka bij het vlees samen met het zout en de peper en laat dit nog zachtjes sudderen totdat de ribbetjes gaar zijn. Snijd de jerut purut zeer fijn en garneer hiermee het vlees.

Add comment

Submit

who is online

We have 66 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44176462