spare ribs met nangka
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 gr spare ribs (krabbetjes)
325 gr base gede (zie recept)
2 sereh stengels, gekneusd
4 salam leaves
5 cm jahe (gember)
2 rode lomboks
425 gr nangka
1500 ml kippenbouillon
zout naar smaak
pepperkorrels naar smaak
2 eetl olie
water en zout
Taburan:
garnering:
2 jerut purut blaadjes
Cara membuat:
preperation/method:
Snijd de ribbetjes in stukken en de jahe fijn. Snijd de nangka in blokjes. Marineer de ribbetjes met de helft van de base voor 1 uur. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de rest van de base voor 3 minuten. Voeg dan de ribbetjes, de sereh, de salam, de jahe en de lomboks toe en bak dit voor 5 minutens. Dan de helft van de bouillon toevoegen en laat dit zachtjes sudderen totdat de ribbetjes vrijwel gaar zijn. Voeg bouillon toe om droogkoken te voorkomen.
Verhit in een pan het water en het zout en voeg de nangka toe en kook dit zachtjes voor 15 minuten. Giet af en koel de nangka snel. Voeg de nangka bij het vlees samen met het zout en de peper en laat dit nog zachtjes sudderen totdat de ribbetjes gaar zijn. Snijd de jerut purut zeer fijn en garneer hiermee het vlees.