Logon3

Translations

nl en fr de id it no pt es

Recente reacties

Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Jcm Avatar
KokkieBlanda 3 months ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
@Marykan elk soort zijn omdat je lang moet marineren.
Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
IconWrite a comment
Balung Nangka - spare ribs met nangka

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster inactief
 
Balung Nangka
spare ribs met nangka

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 gr spare ribs (krabbetjes)
325 gr base gede (zie recept)
2 sereh stengels, gekneusd
4 salam leaves
5 cm jahe (gember)
2 rode lomboks
425 gr nangka
1500 ml kippenbouillon
zout naar smaak
pepperkorrels naar smaak
2 eetl olie
water en zout

Taburan:
garnering:
2 jerut purut blaadjes

Cara membuat:
preperation/method:
Snijd de ribbetjes in stukken en de jahe fijn. Snijd de nangka in blokjes. Marineer de ribbetjes met de helft van de base voor 1 uur. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de rest van de base voor 3 minuten. Voeg dan de ribbetjes, de sereh, de salam, de jahe en de lomboks toe en bak dit voor 5 minutens. Dan de helft van de bouillon toevoegen en laat dit zachtjes sudderen totdat de ribbetjes vrijwel gaar zijn. Voeg bouillon toe om droogkoken te voorkomen.
Verhit in een pan het water en het zout en voeg de nangka toe en kook dit zachtjes voor 15 minuten. Giet af en koel de nangka snel. Voeg de nangka bij het vlees samen met het zout en de peper en laat dit nog zachtjes sudderen totdat de ribbetjes gaar zijn. Snijd de jerut purut zeer fijn en garneer hiermee het vlees.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 55 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40922524