zoeken
Recente reacties

1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

2 months ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

4 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Laatst gelezen
- Nasi Himpit - geperste pandanrijst
- Bayem Goreng - gebakken spinazie
- Sambal goreng tahu en taugé
- Ikan Belado
- Nasi Goreng Bahari 1 - Balinese Rode Nasi
- Tumis Katjang Pandjang - gestoofde kouseband
- Sambal Malakka
- Gulai Gajebo Daging Sapi - gestoofd rundvlees in kruidige saus
- Sop selam
- Satia Bia Merah - sate van mosselen/venusschelpen uit de Molukken
MaPo Tofu - gebakken gepeperde tahu/tofu


MaPo Tofu
gebakken gepeperde tahu/tofu
Ingrediënten:
2 eetl kecap manis
2 afgestreken eetl tapioca meel
125 gr rundergehakt
450 gr tahu/tofu
1 prei
1/4 theel zout
1 eetl chinese zwarte bonen
1 eetl chili bonen pasta
3 eetl kippenbouillon
1 eetl maizena
2 eetl water
2 eetl kecap asin
Szechuan peper naar smaak
3 eetl olie
water
Bereiding:
meng de kecap manis met de tapioca en het gehakt en laat dit 20 minuten intrekken. Snijd de tahu in blokjes en blancheer deze voor 3 minuten in kokend water en laat deze uitlekken. Snijd de prei in dunne ringetjes. Meng de maizena, de kecap asin en de eetl water tot een papje.
Verhit in een wok de olie en voeg het gemarineerde gehakt en het zout toe en bak dit rul. Voeg dan de zwarte bonen, de chile pasta, de bouillon, de tahu en de prei toe en laat dit zachtjes voor 4 minuten sudderen. Meng dan het papje erdoor totdat alles gaar is en bestrooi het met de Szechuan peper en serveer.
gebakken gepeperde tahu/tofu
Ingrediënten:
2 eetl kecap manis
2 afgestreken eetl tapioca meel
125 gr rundergehakt
450 gr tahu/tofu
1 prei
1/4 theel zout
1 eetl chinese zwarte bonen
1 eetl chili bonen pasta
3 eetl kippenbouillon
1 eetl maizena
2 eetl water
2 eetl kecap asin
Szechuan peper naar smaak
3 eetl olie
water
Bereiding:
meng de kecap manis met de tapioca en het gehakt en laat dit 20 minuten intrekken. Snijd de tahu in blokjes en blancheer deze voor 3 minuten in kokend water en laat deze uitlekken. Snijd de prei in dunne ringetjes. Meng de maizena, de kecap asin en de eetl water tot een papje.
Verhit in een wok de olie en voeg het gemarineerde gehakt en het zout toe en bak dit rul. Voeg dan de zwarte bonen, de chile pasta, de bouillon, de tahu en de prei toe en laat dit zachtjes voor 4 minuten sudderen. Meng dan het papje erdoor totdat alles gaar is en bestrooi het met de Szechuan peper en serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.