banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 9 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Icon Write a comment
Balung Kikil - Pittig gekruide balinese varkenspootjes

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Balung Kikil
Pittig gekruide balinese varkenspootjes
Bahan-bahan:
ingrediënten:
2000 gr varkenspootjes
8 sjalotten
6 teentjes knoflook
3 eetl. olie
2 eetl. base megenep (zie recept)
5 salam blad
300 ml water
3 rode lomboks
3 groene lomboks

Haluskan:
boemboe:
8 kemirinoten
2 theel. ketumbar
2 theel. trasi bakar
1 theel. witte peper
1 theel. zwarte peper
6 cm gember (jahe/djahé)
2 cm kencur
4 cm kunyit (kurkuma)

Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de sjalotten en de knoflook in dunne plakjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit deze afzonderlijk goudbruin en laat deze daarna uitlekken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Ontpit de lomboks en halveer deze in de lengte.
Verhit de olie in de wadjan/wok opnieuw en fruit de boemboe en de base voor 3 minuten. Dan de varkenspootjes toevoegen samen met de salam en deze 6 minuten bakken. Vervolgens het water toevoegen en het geheel 60 minuten laten sudderen. Als laatste de sjalotten, de knoflook en de lomboks toevoegen en het geheel nog 5 minuten laten stoven.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 150 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39537028