banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 29 days ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
@Marykan elk soort zijn omdat je lang moet marineren.
Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
Jcm Avatar
Rene 6 months ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 8 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Icon Write a comment
Balung Kikil - Pittig gekruide balinese varkenspootjes

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Balung Kikil
Pittig gekruide balinese varkenspootjes
Bahan-bahan:
ingrediënten:
2000 gr varkenspootjes
8 sjalotten
6 teentjes knoflook
3 eetl. olie
2 eetl. base megenep (zie recept)
5 salam blad
300 ml water
3 rode lomboks
3 groene lomboks

Haluskan:
boemboe:
8 kemirinoten
2 theel. ketumbar
2 theel. trasi bakar
1 theel. witte peper
1 theel. zwarte peper
6 cm gember (jahe/djahé)
2 cm kencur
4 cm kunyit (kurkuma)

Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de sjalotten en de knoflook in dunne plakjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit deze afzonderlijk goudbruin en laat deze daarna uitlekken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Ontpit de lomboks en halveer deze in de lengte.
Verhit de olie in de wadjan/wok opnieuw en fruit de boemboe en de base voor 3 minuten. Dan de varkenspootjes toevoegen samen met de salam en deze 6 minuten bakken. Vervolgens het water toevoegen en het geheel 60 minuten laten sudderen. Als laatste de sjalotten, de knoflook en de lomboks toevoegen en het geheel nog 5 minuten laten stoven.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 178 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40683532