banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
Jcm Avatar
Rene 3 months ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 6 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 7 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Icon Write a comment
Balung Kikil - Pittig gekruide balinese varkenspootjes

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Balung Kikil
Pittig gekruide balinese varkenspootjes
Bahan-bahan:
ingrediënten:
2000 gr varkenspootjes
8 sjalotten
6 teentjes knoflook
3 eetl. olie
2 eetl. base megenep (zie recept)
5 salam blad
300 ml water
3 rode lomboks
3 groene lomboks

Haluskan:
boemboe:
8 kemirinoten
2 theel. ketumbar
2 theel. trasi bakar
1 theel. witte peper
1 theel. zwarte peper
6 cm gember (jahe/djahé)
2 cm kencur
4 cm kunyit (kurkuma)

Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de sjalotten en de knoflook in dunne plakjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit deze afzonderlijk goudbruin en laat deze daarna uitlekken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Ontpit de lomboks en halveer deze in de lengte.
Verhit de olie in de wadjan/wok opnieuw en fruit de boemboe en de base voor 3 minuten. Dan de varkenspootjes toevoegen samen met de salam en deze 6 minuten bakken. Vervolgens het water toevoegen en het geheel 60 minuten laten sudderen. Als laatste de sjalotten, de knoflook en de lomboks toevoegen en het geheel nog 5 minuten laten stoven.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 86 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40429639