Logon3

Translations

nl en fr de id it no pt es

Recente reacties

Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Jcm Avatar
KokkieBlanda 3 months ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
@Marykan elk soort zijn omdat je lang moet marineren.
Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
IconWrite a comment
Balung Kikil - Pittig gekruide balinese varkenspootjes

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Balung Kikil
Pittig gekruide balinese varkenspootjes
Bahan-bahan:
ingrediënten:
2000 gr varkenspootjes
8 sjalotten
6 teentjes knoflook
3 eetl. olie
2 eetl. base megenep (zie recept)
5 salam blad
300 ml water
3 rode lomboks
3 groene lomboks

Haluskan:
boemboe:
8 kemirinoten
2 theel. ketumbar
2 theel. trasi bakar
1 theel. witte peper
1 theel. zwarte peper
6 cm gember (jahe/djahé)
2 cm kencur
4 cm kunyit (kurkuma)

Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de sjalotten en de knoflook in dunne plakjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit deze afzonderlijk goudbruin en laat deze daarna uitlekken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Ontpit de lomboks en halveer deze in de lengte.
Verhit de olie in de wadjan/wok opnieuw en fruit de boemboe en de base voor 3 minuten. Dan de varkenspootjes toevoegen samen met de salam en deze 6 minuten bakken. Vervolgens het water toevoegen en het geheel 60 minuten laten sudderen. Als laatste de sjalotten, de knoflook en de lomboks toevoegen en het geheel nog 5 minuten laten stoven.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 53 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40911941