Pittig gekruide balinese varkenspootjes
Bahan-bahan:
ingrediënten:
2000 gr varkenspootjes
8 sjalotten
6 teentjes knoflook
3 eetl. olie
2 eetl. base megenep (zie recept)
5 salam blad
300 ml water
3 rode lomboks
3 groene lomboks
Haluskan:
boemboe:
8 kemirinoten
2 theel. ketumbar
2 theel. trasi bakar
1 theel. witte peper
1 theel. zwarte peper
6 cm gember (jahe/djahé)
2 cm kencur
4 cm kunyit (kurkuma)
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de sjalotten en de knoflook in dunne plakjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit deze afzonderlijk goudbruin en laat deze daarna uitlekken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Ontpit de lomboks en halveer deze in de lengte.
Verhit de olie in de wadjan/wok opnieuw en fruit de boemboe en de base voor 3 minuten. Dan de varkenspootjes toevoegen samen met de salam en deze 6 minuten bakken. Vervolgens het water toevoegen en het geheel 60 minuten laten sudderen. Als laatste de sjalotten, de knoflook en de lomboks toevoegen en het geheel nog 5 minuten laten stoven.
ingrediënten:
2000 gr varkenspootjes
8 sjalotten
6 teentjes knoflook
3 eetl. olie
2 eetl. base megenep (zie recept)
5 salam blad
300 ml water
3 rode lomboks
3 groene lomboks
Haluskan:
boemboe:
8 kemirinoten
2 theel. ketumbar
2 theel. trasi bakar
1 theel. witte peper
1 theel. zwarte peper
6 cm gember (jahe/djahé)
2 cm kencur
4 cm kunyit (kurkuma)
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de sjalotten en de knoflook in dunne plakjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit deze afzonderlijk goudbruin en laat deze daarna uitlekken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Ontpit de lomboks en halveer deze in de lengte.
Verhit de olie in de wadjan/wok opnieuw en fruit de boemboe en de base voor 3 minuten. Dan de varkenspootjes toevoegen samen met de salam en deze 6 minuten bakken. Vervolgens het water toevoegen en het geheel 60 minuten laten sudderen. Als laatste de sjalotten, de knoflook en de lomboks toevoegen en het geheel nog 5 minuten laten stoven.