Recente reacties

Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Write a comment
Uta Dada - kip in kokosmelksaus uit centraal Sulawesi

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Uta Dada
kip in kokosmelksaus uit centraal Sulawesi

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
200 ml santen cair
400 ml santen asli
2 sereh stengels
4 pruimtomaten
 
Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
6 teentjes knoflook
2 cm kunyit
3 cm jahe
20 groene rawits
2 theel zout
 
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de tomaten in partjes. Snijd de kip in stukken. Rooster of bak de kip halfgaar.
Verhit in een pan de santen cair samen met de bumbu en de kip en breng aan de kook. Voeg de sereh en de tomaten toe en meng. Dan langzaam de santen asli toevoegen en laat het zachtjes sudderen totdat de saus is ingedikt en de kip gaar is geworden. 
 
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 122 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41930767