logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Escabeche Lapu Lapu
gebakken vis in zoetzure saus

Ingrediënten:
1 tandbaars, anders tilapia
1 ui
4 teentjes knoflook
5 cm jahe
1/2 groene papaya (klein)
1 rode paprika
1 groene paprika
225 ml azijn
4 eetl palmsuiker
2 eetl saus tomat / ketcchup
4 eetl water
1 eetl maizena
1 theel zout
1 theel peper
olie

Bereiding:
Maak de vis schoon en bestrooi deze met het zout en de peper. Verhit in een pan voldoende olie en bak de vis goudbruin, korkant en gaar en zet apaprt.
Snijd de ui en de knoflook in dunne plakjes. Snijd de jahe julienne. Snijd de paprika's in dunne reepjes. Rasp de papaya.
Verhit in een pan 1 eetl olie en fruit de ui, de knoflook en de jahe voor 3 minuten. Voeg dan de papaya en de paprika toe en bak al roerend totdat deze zacht worden en zet apart.
Verhit in een [an de azijn, de palmsuiker en de ketchup en breng aan de kook. Meng het water met de maizena en voeg het toe aan de saus en roer totdat de saus indikt.
Leg de vis op een schaal en schep de groenten en de saus erover en serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 437 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44421600