Escabeche Lapu Lapu
gebakken vis in zoetzure saus
Ingrediënten:
1 tandbaars, anders tilapia
1 ui
4 teentjes knoflook
5 cm jahe
1/2 groene papaya (klein)
1 rode paprika
1 groene paprika
225 ml azijn
4 eetl palmsuiker
2 eetl saus tomat / ketcchup
4 eetl water
1 eetl maizena
1 theel zout
1 theel peper
olie
Bereiding:
Maak de vis schoon en bestrooi deze met het zout en de peper. Verhit in een pan voldoende olie en bak de vis goudbruin, korkant en gaar en zet apaprt.
Snijd de ui en de knoflook in dunne plakjes. Snijd de jahe julienne. Snijd de paprika's in dunne reepjes. Rasp de papaya.
Verhit in een pan 1 eetl olie en fruit de ui, de knoflook en de jahe voor 3 minuten. Voeg dan de papaya en de paprika toe en bak al roerend totdat deze zacht worden en zet apart.
Verhit in een [an de azijn, de palmsuiker en de ketchup en breng aan de kook. Meng het water met de maizena en voeg het toe aan de saus en roer totdat de saus indikt.
Leg de vis op een schaal en schep de groenten en de saus erover en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Kagape kambing - Lamsvlees in kruidige saus
- Piendang Kuning - Gestoofde gele kip
- samgyeopsal gui - geroosterd buikspek
- Panada - Pasteitjes met gerookte vis
- Oseng Daging Wijen - gestoofd rundvlees met sesam
- Sumpia - andere loempia
- Bola daging bumbu Bali - gehaktballetjes op Balinese wijze
- Sayur piendang kuning - zurige gele vlees-groentesoep
- Jamur Kecap Manis - gebakken paddenstoelen in kecapsaus
- Ikan Patin Masak Santan - vis in kruidige kokosmelksaus
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...