Logon3

Translations

nl en fr de id it no pt es

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 2 months ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
@Marykan elk soort zijn omdat je lang moet marineren.
Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
Jcm Avatar
Rene 7 months ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
IconWrite a comment
Gulai Cincang - lamsvlees in pittige kokosmelk saus

Gebruikerswaardering: 1 / 5

Ster actief Ster inactief Ster inactief Ster inactief Ster inactief
 
Gulai Cincang
lamsvlees in pittige kokosmelk saus
Bahan-bahan:
ingrediënts:
6 sjalotten
8 cm kaneelstokje
250 gr lamskoteletjes
750 gr lamsbout
1 theel zout
2 plakjes asam gelugor (anders 3 theel asem)
1000 ml santen cair (dunne kokosmelk)
250 ml saten asli (dikke kokosmelk)
5 eetl olie

Haluskan:
boemboe:
1 eetl ketumbar
1 theel zwarte peperkorrels
1/2 theel jinten
1/2 nootmuskaat
3 kruidmagels
2 cardamon peulen
5 kemirie noten
9 rode lomboks
5 cm jahe
5 cm kunyit
5 cm laos
6 teentjes knoflook

Cara membuat:
bereiding:
Rooster in een koekepan de ketumbar, de jinten, de nootmuskaat, de kruidnagels, de cardamon en de kemirie voor 2 minuten. Wrijf of maal daarna de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta.
Snijd het vlees in stukjes en halveer de koteletjes. Snijd de sjalotten in dunne plakjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten samen met de kaneel voor 3 minuten. Voeg dan de boemboe toe en bak dit 4 minuten. Voeg dan het blees, het zout en de santen cair toe en laat dit zachtjes sudderen totdat het vlees gaar is. Voeg dan de santen asli toe en kook dit nog 2 minuten.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 87 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40805436