banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 1 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 2 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 11 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Icon Write a comment
Gulai Cincang - lamsvlees in pittige kokosmelk saus

Gebruikerswaardering: 1 / 5

Ster actiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Gulai Cincang
lamsvlees in pittige kokosmelk saus

Bahan-bahan:
ingrediënts:
6 sjalotten
8 cm kaneelstokje
250 gr lamskoteletjes
750 gr lamsbout
1 theel zout
2 plakjes asam gelugor (anders 3 theel asem)
1000 ml santen cair (dunne kokosmelk)
250 ml saten asli (dikke kokosmelk)
5 eetl olie

Haluskan;
boemboe:
1 eetl ketumbar
1 theel zwarte peperkorrels
1/2 theel jinten
1/2 nootmuskaat
3 kruidmagels
2 cardamon peulen
5 kemirie noten
9 rode lomboks
5 cm jahe
5 cm kunyit
5 cm laos
6 teentjes knoflook

Cara membuat:
bereiding:
Rooster in een koekepan de ketumbar, de jinten, de nootmuskaat, de kruidnagels, de cardamon en de kemirie voor 2 minuten. Wrijf of maal daarna de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta.
Snijd het vlees in stukjes en halveer de koteletjes. Snijd de sjalotten in dunne plakjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten samen met de kaneel voor 3 minuten. Voeg dan de boemboe toe en bak dit 4 minuten. Voeg dan het blees, het zout en de santen cair toe en laat dit zachtjes sudderen totdat het vlees gaar is. Voeg dan de santen asli toe en kook dit nog 2 minuten.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 191 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39802134