zoeken
Recente reacties

21 hours ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Laatst gelezen
- Sate Tusuk Anak Sapi - sate van kalfsvlees
- Guisadong Repolyo - gestoofde kool met vlees
- Gulai Gajebo Daging Sapi - gestoofd rundvlees in kruidige saus
- Sambal Gami - Tomaat-uien saus uit Kalimantan
- Udang sapudi - garnalenballetjes
- Tumis Sayur Campur
- Kripik Kulit Melinjo Asin - Krupuk - kroepoek van melinjoschillen
- Tumis Labu Siam Dengan Udang - Gebakken chayote met garnalen
- Pallu Kaloa - Gebakken gekruid rundvlees
- Soto Betawi - Rundvleessoep met kokosmelk
Gulai Iga Kambing - stoofpotje van geitenvlees


Gulai Iga Kambing
stoofpotje van geitenvlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
700 gr spareribs (geit)
3 salam blaadjes
2 cm jahe
1 serehstengel
1000 ml water
2 kunyit blad
5 jeruk purut blaadjes
2 kardemon peulen
4 kruidnagels
1/4 theel jinten
1500 ml santen cair
500 ml santen asli
Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
5 teentjes knoflook
3 rode lomboks
7 rode rawits
2 theel ketumbar
2 cm laos
3 cm kunyit
2 cm jahe
4 kemirinoten
2 theel zout
1 theel palmsuiker
Taburan:
garnering:
4 eetl bawang goreng
Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan het water en kook de spareribs samen met de salam gaar en giet af. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de santen cair samen met de bumbu, de sereh, de kunyit bladeren, de jeruk purut, de kardemon, de kruidnagels en de jinten en breng aan de kook. Voeg dan de spareribs toe en voeg langzaam de santen asli toe en kook het geheel todat de saus is ingedikt.
Bestrooi het met de bawang goreng en serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.