logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon Yesterday
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna Yesterday
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 2 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Gulai Iga Kambing
stoofpotje van geitenvlees

Bahan-bahan:
ingrediënten:
700 gr spareribs (geit)
3 salam blaadjes
2 cm jahe
1 serehstengel
1000 ml water
2 kunyit blad
5 jeruk purut blaadjes
2 kardemon peulen
4 kruidnagels
1/4 theel jinten
1500 ml santen cair
500 ml santen asli
 
Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
5 teentjes knoflook
3 rode lomboks
7 rode rawits
2 theel ketumbar
2 cm laos
3 cm kunyit
2 cm jahe
4 kemirinoten
2 theel zout
1 theel palmsuiker
 
Taburan:
garnering:
4 eetl bawang goreng
 
Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan het water en kook de spareribs samen met de salam gaar en giet af. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. 
Verhit in een pan de santen cair samen met de bumbu, de sereh, de kunyit bladeren, de jeruk purut, de kardemon, de kruidnagels en de jinten en breng aan de kook. Voeg dan de spareribs toe en voeg langzaam de santen asli toe en kook het geheel todat de saus is ingedikt. 
Bestrooi het met de bawang goreng en serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 189 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44151218