Recente reacties

@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Write a comment
Gulai Bagar Puri - goulash van lamsvlees uit Noord-Sumatra

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Gulai Bagar Puri
goulash van lamsvlees uit Noord-Sumatra

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr lamsvlees
800 ml kokosmelk
1 eetl asemwater
2 kardemon
4 cm kaneel
150 gr terong medan/terong telunjuk (dunne groene aubergine)
 
Haluskan:
bumbu:
9 sjalotjes
5 teentjes knoflook
6 rode lomboks
1/2 theel peper
1/4 theel venkel
2 cm jahe
2 cm kunyit
3 theel palmsuiker
 
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in kleine blokjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de kardemon en de kaneel voor 4 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak dit voor 3 minuten. Voeg de kokosmelk en het asemwater toe en stoof het gaar. Voeg dan de terong toe en laat het geheel langzaam sudderen totdat de terong gaar is en de saus is ingedikt.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 90 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41936634