Gulai Bagar Puri
goulash van lamsvlees uit Noord-Sumatra
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr lamsvlees
800 ml kokosmelk
1 eetl asemwater
2 kardemon
4 cm kaneel
150 gr terong medan/terong telunjuk (dunne groene aubergine)
Haluskan:
bumbu:
9 sjalotjes
5 teentjes knoflook
6 rode lomboks
1/2 theel peper
1/4 theel venkel
2 cm jahe
2 cm kunyit
3 theel palmsuiker
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in kleine blokjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de kardemon en de kaneel voor 4 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak dit voor 3 minuten. Voeg de kokosmelk en het asemwater toe en stoof het gaar. Voeg dan de terong toe en laat het geheel langzaam sudderen totdat de terong gaar is en de saus is ingedikt.