banner2.png

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 5 days ago Rendang Ayam - rendang van kip
@Jaapno, the released oil fries the chicken. No extra frying needed
I thought you had to fry the meat after the liquid has evaporated and the oil left.
Jaap
Jcm Avatar
Peter PvW 22 days ago Nasi Betawi
Ik vind geen recept voor het maken van seroendeng
Jcm Avatar
Carla 1 months ago Frikadel Jagung - maiskoekjes
Gebakken in Kokosolie en een piepklein beetje trassi erin gedaan. Echt super lekker... ( wel snel op... ?)
Hartelijk dank voor het inschrijven in uw site.
Jcm Avatar
Nick 3 months ago
Oh yeah, dit was echt lekker! een paar kleine aanpassingen van mijn kant: pindakaas in plaats van zelf pinda's fijnmalen, aubergines in stukjes gesneden.
Jcm Avatar
Connie 3 months ago
Wij hebben dit gemaakt met kip en tomatenpuree bij gebrek aan een tomaat. Het resultaat was in elk geval heerlijk!
@Sandradeze is echt zonder kokosmelk, eventueel kan je er ook nog wat tonijn bij doen.
Ik wil dit gaan maken, ook omdat papaybladeren erg gezond zijn. Maar ik vind het vreemd dat er geen santen in zit. Is men vergeten dit erbij te schrijven of moet het echt niet? Kan het wel?
Icon Write a comment

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Gulai Bagar
lamsvlees in een maanzaad curry

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 gr lamsvlees
10 sjalotten
5 teentjes knoflook
1 sereh stengel
500 ml santen cair
250 ml saten asli
2 asam gelugor (garcinia)
zout naar smaak
2 eetl olie

Haluskan:
boemboe:
1 eetl ketumbar
1/2 theel jinten
1/2 theel anijszaad
3 cm kaneel
3 kruidnagel
1/4 nootmuskaat
1 theel pepperkorrels
2 eetl wit maanzaad
9 rode lomboks
5 cm jahe
3 cm kunyit
1 cm laos

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukken. Snijd de sjalotten en de knoflook fijn. Kneus de sereh. Rooster de ketumbar, de jinten, de anijszaad, de kaneel, de kruidnagel, de pepperkorrels en de maanzaad droog in een koekenpan. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta.
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de sjalotten en de knoflook in 3 minuten goudbruin. Voeg de sereh en de boemboe toe en bak dit voor 1 minuut. Dan het vlees toevoegen en bak dit rondom bruin. Vervolgens de santen cair en de asam gelugor toevoegen en het geheel zachtjes laten sudderen totdat het vlees halfgaar is. Dan de santen asli toevoegen en zachtjes laten sudderen totdat het vlees gaar is en de saus is ingedikt. Voeg het zout toe en serveer.
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 84 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36252528