Recente reacties

Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Write a comment
Gulai Bagar - lamsvlees in een maanzaad curry

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Gulai Bagar
lamsvlees in een maanzaad curry

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 gr lamsvlees
10 sjalotten
5 teentjes knoflook
1 sereh stengel
500 ml santen cair
250 ml saten asli
2 asam gelugor (garcinia)
zout naar smaak
2 eetl olie

Haluskan:
boemboe:
1 eetl ketumbar
1/2 theel jinten
1/2 theel anijszaad
3 cm kaneel
3 kruidnagel
1/4 nootmuskaat
1 theel pepperkorrels
2 eetl wit maanzaad
9 rode lomboks
5 cm jahe
3 cm kunyit
1 cm laos

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukken. Snijd de sjalotten en de knoflook fijn. Kneus de sereh. Rooster de ketumbar, de jinten, de anijszaad, de kaneel, de kruidnagel, de pepperkorrels en de maanzaad droog in een koekenpan. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta.
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de sjalotten en de knoflook in 3 minuten goudbruin. Voeg de sereh en de boemboe toe en bak dit voor 1 minuut. Dan het vlees toevoegen en bak dit rondom bruin. Vervolgens de santen cair en de asam gelugor toevoegen en het geheel zachtjes laten sudderen totdat het vlees halfgaar is. Dan de santen asli toevoegen en zachtjes laten sudderen totdat het vlees gaar is en de saus is ingedikt. Voeg het zout toe en serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 584 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41906315