banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 1 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 3 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 1 years ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Icon Write a comment
Gulai Bagar - lamsvlees in een maanzaad curry
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Gulai Bagar
lamsvlees in een maanzaad curry

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 gr lamsvlees
10 sjalotten
5 teentjes knoflook
1 sereh stengel
500 ml santen cair
250 ml saten asli
2 asam gelugor (garcinia)
zout naar smaak
2 eetl olie

Haluskan:
boemboe:
1 eetl ketumbar
1/2 theel jinten
1/2 theel anijszaad
3 cm kaneel
3 kruidnagel
1/4 nootmuskaat
1 theel pepperkorrels
2 eetl wit maanzaad
9 rode lomboks
5 cm jahe
3 cm kunyit
1 cm laos

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukken. Snijd de sjalotten en de knoflook fijn. Kneus de sereh. Rooster de ketumbar, de jinten, de anijszaad, de kaneel, de kruidnagel, de pepperkorrels en de maanzaad droog in een koekenpan. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta.
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de sjalotten en de knoflook in 3 minuten goudbruin. Voeg de sereh en de boemboe toe en bak dit voor 1 minuut. Dan het vlees toevoegen en bak dit rondom bruin. Vervolgens de santen cair en de asam gelugor toevoegen en het geheel zachtjes laten sudderen totdat het vlees halfgaar is. Dan de santen asli toevoegen en zachtjes laten sudderen totdat het vlees gaar is en de saus is ingedikt. Voeg het zout toe en serveer.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 156 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39944840