zoeken
Recente reacties

1 days ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

25 days ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

1 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

2 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Laatst gelezen
- Roti Jala - crepes
- Ayam Semur Jawa - zoete kip in saus
- Dodol Garut - kleefrijst nagerecht
- Basoh - vleesballetjes met saus
- Tumis Tahu Sayur
- Kelapate Madura - Geroosterde vis
- Tjolo-Tjolo - gebakken vis in een pittige ketjapsaus
- Semur Ayam Perintil - kippenballetjes gestoofd in kruidige saus
- Rempeyek ikan teri - viskoekjes
- Tang Cu Pai Gu - 糖醋排骨 - zoetzure spareribs
Gorengan Kambing Betawi - stoofpotje van lamsvlees uit Jakarta


Gorengan Kambing Betawi
stoofpotje van lamsvlees uit Jakarta
Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr lamsvlees of geit
250 ml water
200 ml kokosmelk
6 sjalotjes
4 teentjes knoflook
4 eetl kecap manis
6 rode lomboks
3 cm jahe
3 cm kunyit
4 sereh stengels (witte deel)
5 jeruk purut blaadjes
1 theel kerrie
1/4 theel jinten
1/2 theel zout
1/4 theel peper
olie
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukjes, de sjalotjes en de knoflook in dunne plakjes en rasp de jahe en de kunyit. Ontpit de lomboks en snijd deze fijn.
Verhit in een pan het water en voeg het vlees toe en kook deze zachtjes in 1 uur gaar en schep het vlees uit de pan.
Verhit in een pan 3 eetl olie en fruit de lomboks, de knoflook, de sjalotjes, de jahe en de kunyit voor 4 minuten. Voeg dan de kerrie en de jinten toe. Dan het vlees toevoegen en bak deze rondom bruin. Vervolgens de jeruk purut, de sereh en de kecap toevoegen en meng goed. Vervolgens het zout, de peper en de kokosmelk toevoegen en laat het nog 10 minuten sudderen totdat de saus indikt.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.