banner2.png

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Jcm Avatar
Jet van Steijn 5 days ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@KokkieBlandaLaat ik dat nou kunnen!!! Dankjewel.

0ba2d
Jcm Avatar
KokkieBlanda 6 days ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@Jet van Steijnnet als bij oesters, met een mes openbreken/snijden en dan het vlees eruit halen
Jcm Avatar
Jet van Steijn 6 days ago Simping Goreng - gebakken mosselen
Om de schelpen te verwijderen eerst koken toch? Geen idee hoe ik ze anders uit hun schelpje moet halen.
Alweer zo'n heerlijk recept.
@Jack Versteeghis het zeker, deze is de wat pittige versie en in het kookboek (deel 2) staat een mildere maar wel romiger versie. Ook erg lekker!!
Ook dit recept lijkt mij weer heerlijk. Binnenkort maar proberen.
@Jet van SteijnProbeer Udang Peteh! Echt een topper
Petehbonen vind ik zo lekker! Is er een gerecht waar ze de hoofdrol in spelen?
@KokkieBlandaDankjewel,leuk dat ik antwoord heb gekregen van je. Ik ga het morgen maken.
@Jet v Steijnp.s. 500 gr is ongeveer 6-7 stuks
Icon Write a comment

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Gorengan Kambing Betawi
stoofpotje van lamsvlees uit Jakarta

Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr lamsvlees of geit
250 ml water
200 ml kokosmelk
6 sjalotjes
4 teentjes knoflook
4 eetl kecap manis
6 rode lomboks
3 cm jahe
3 cm kunyit
4 sereh stengels (witte deel)
5 jeruk purut blaadjes
1 theel kerrie
1/4 theel jinten
1/2 theel zout
1/4 theel peper
olie
 
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukjes, de sjalotjes en de knoflook in dunne plakjes en rasp de jahe en de kunyit. Ontpit de lomboks en snijd deze fijn.
Verhit in een pan het water en voeg het vlees toe en kook deze zachtjes in 1 uur gaar en schep het vlees uit de pan.
Verhit in een pan 3 eetl olie en fruit de lomboks, de knoflook, de sjalotjes, de jahe en de kunyit voor 4 minuten. Voeg dan de kerrie en de jinten toe. Dan het vlees toevoegen en bak deze rondom bruin. Vervolgens de jeruk purut, de sereh en de kecap toevoegen en meng goed. Vervolgens het zout, de peper en de kokosmelk toevoegen en laat het nog 10 minuten sudderen totdat de saus indikt.
 
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 135 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36364204