1 2 3 4

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Hartelijk dank voor het inschrijven in uw site.
Nick 1 months ago
Oh yeah, dit was echt lekker! een paar kleine aanpassingen van mijn kant: pindakaas in plaats van zelf pinda's fijnmalen, aubergines in stukjes gesneden.
Connie 2 months ago
Wij hebben dit gemaakt met kip en tomatenpuree bij gebrek aan een tomaat. Het resultaat was in elk geval heerlijk!
@Sandradeze is echt zonder kokosmelk, eventueel kan je er ook nog wat tonijn bij doen.
Ik wil dit gaan maken, ook omdat papaybladeren erg gezond zijn. Maar ik vind het vreemd dat er geen santen in zit. Is men vergeten dit erbij te schrijven of moet het echt niet? Kan het wel?
@Rongewoon in de oven kan ook hoor, maar een houtskoolvuurtje is lekkerder
Erg lekker recept zeker de moeite waard , ik sjoemel wel een beetje want een houtvuurtje in mijn keuken gaat wat ver
Ziet er lekker uit
erg lekker op deze wijze
E. Tomatala 4 months ago
Het duurt wel erg lang om het recept uiteindelijk te vinden, toch is het wel duidelijk. Dank u wel en succes met uw site
Groetjes E. Tomatala-Pesulima.
Write a comment

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Gorengan Kambing Betawi
stoofpotje van lamsvlees uit Jakarta

Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr lamsvlees of geit
250 ml water
200 ml kokosmelk
6 sjalotjes
4 teentjes knoflook
4 eetl kecap manis
6 rode lomboks
3 cm jahe
3 cm kunyit
4 sereh stengels (witte deel)
5 jeruk purut blaadjes
1 theel kerrie
1/4 theel jinten
1/2 theel zout
1/4 theel peper
olie
 
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukjes, de sjalotjes en de knoflook in dunne plakjes en rasp de jahe en de kunyit. Ontpit de lomboks en snijd deze fijn.
Verhit in een pan het water en voeg het vlees toe en kook deze zachtjes in 1 uur gaar en schep het vlees uit de pan.
Verhit in een pan 3 eetl olie en fruit de lomboks, de knoflook, de sjalotjes, de jahe en de kunyit voor 4 minuten. Voeg dan de kerrie en de jinten toe. Dan het vlees toevoegen en bak deze rondom bruin. Vervolgens de jeruk purut, de sereh en de kecap toevoegen en meng goed. Vervolgens het zout, de peper en de kokosmelk toevoegen en laat het nog 10 minuten sudderen totdat de saus indikt.
 
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 70 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36085906