banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 29 days ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
@Marykan elk soort zijn omdat je lang moet marineren.
Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
Jcm Avatar
Rene 6 months ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 8 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Icon Write a comment
Gorengan Kambing Betawi - stoofpotje van lamsvlees uit Jakarta

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Gorengan Kambing Betawi
stoofpotje van lamsvlees uit Jakarta

Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr lamsvlees of geit
250 ml water
200 ml kokosmelk
6 sjalotjes
4 teentjes knoflook
4 eetl kecap manis
6 rode lomboks
3 cm jahe
3 cm kunyit
4 sereh stengels (witte deel)
5 jeruk purut blaadjes
1 theel kerrie
1/4 theel jinten
1/2 theel zout
1/4 theel peper
olie
 
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukjes, de sjalotjes en de knoflook in dunne plakjes en rasp de jahe en de kunyit. Ontpit de lomboks en snijd deze fijn.
Verhit in een pan het water en voeg het vlees toe en kook deze zachtjes in 1 uur gaar en schep het vlees uit de pan.
Verhit in een pan 3 eetl olie en fruit de lomboks, de knoflook, de sjalotjes, de jahe en de kunyit voor 4 minuten. Voeg dan de kerrie en de jinten toe. Dan het vlees toevoegen en bak deze rondom bruin. Vervolgens de jeruk purut, de sereh en de kecap toevoegen en meng goed. Vervolgens het zout, de peper en de kokosmelk toevoegen en laat het nog 10 minuten sudderen totdat de saus indikt.
 
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 280 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40686104