Ingrediënten:
300 gr ossenhaas
Ingrediënten marinade:
1 eet dunne zoete ketjap
2 eet olie
1/2 theel Chinese 5-kruidenpoeder
3 cm gember
Ingrediënten saus:
1 theel suiker
4 eetlepels dunne zoete ketjap
2 eetl oestersaus
limoenschil
1 rode rawit
1 lente-uitje
1 cm gember, gekneusd
Bereiding:
Snijd het vlees in dunne plakjes. Rasp voor de marinade de gember. Meng de ingrediënten voor de marinade en wrijf hiermee het vlees in. Laat dit 20 minuten intrekken. Rasp voor de saus de limoenschil en gebruik hiervan 1 volle theelepel. Snijd de rawit fijn en de lente-uit is ringetjes. Verhit in een pan de ingrediënten voor de saus en laat dit zachtjes trekken. Stoom ondertussen het vlees in 5 minuten gaar. Meng het vlees met de saus en serveer.
300 gr ossenhaas
Ingrediënten marinade:
1 eet dunne zoete ketjap
2 eet olie
1/2 theel Chinese 5-kruidenpoeder
3 cm gember
Ingrediënten saus:
1 theel suiker
4 eetlepels dunne zoete ketjap
2 eetl oestersaus
limoenschil
1 rode rawit
1 lente-uitje
1 cm gember, gekneusd
Bereiding:
Snijd het vlees in dunne plakjes. Rasp voor de marinade de gember. Meng de ingrediënten voor de marinade en wrijf hiermee het vlees in. Laat dit 20 minuten intrekken. Rasp voor de saus de limoenschil en gebruik hiervan 1 volle theelepel. Snijd de rawit fijn en de lente-uit is ringetjes. Verhit in een pan de ingrediënten voor de saus en laat dit zachtjes trekken. Stoom ondertussen het vlees in 5 minuten gaar. Meng het vlees met de saus en serveer.