banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 1 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 2 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 11 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Icon Write a comment
Paad Loog Chin - balletjes van varkensvlees met groente

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Paad Loog Chin
balletjes van varkensvlees met groente
Benodigdheden:
650 gr varkensgehakt
2 gedroogde paddestoelen
3 sjalotten
2 waterkastanjes
55 gr bamboespruiten
2 teentje knoflook
1/2 theel korianderwortel (gehakt)
2 theel limoensap
1 theel suiker
zout naar smaak
1 theel zwarte peper
1 ei
25 gr meel (2 eetl)
olie

Bereiding:
Klop het ei licht op en snijd de sjalotten, de waterkastanjes en de bamboespruiten fijn. Week de paddestoelen 30 minuten in warm water. Laat deze uitlekken en verwijder de harde stelen. Snijd de paddestoelen daarna fijn.
Snijd de knoflook fijn en kneus deze samen met de korianderwortel, het limoensap, de suiker en de peper. Meng dit met het ei en laat dit 30 minuten rusten. Voeg vervolgens het meel, het gehakt en de fijngesneden groenten toe (sjalotten, bamboe e.d.) en maak van het mengsel kleine balletjes van zo'n 3 cm doorsneden.
Verhit in een wok/wadjan de olie en frituur de balletjes bruin en gaar in zo'n 6 minuten. Schep uit de wok/wadjan en serveer de balletjes in een schaal op versgekookte/gestoomde groenten zoals paksoy e.d.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 27 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39808341