banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 4 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
IconWrite a comment
Paad Loog Chin - balletjes van varkensvlees met groente

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Paad Loog Chin
balletjes van varkensvlees met groente
Benodigdheden:
650 gr varkensgehakt
2 gedroogde paddestoelen
3 sjalotten
2 waterkastanjes
55 gr bamboespruiten
2 teentje knoflook
1/2 theel korianderwortel (gehakt)
2 theel limoensap
1 theel suiker
zout naar smaak
1 theel zwarte peper
1 ei
25 gr meel (2 eetl)
olie

Bereiding:
Klop het ei licht op en snijd de sjalotten, de waterkastanjes en de bamboespruiten fijn. Week de paddestoelen 30 minuten in warm water. Laat deze uitlekken en verwijder de harde stelen. Snijd de paddestoelen daarna fijn.
Snijd de knoflook fijn en kneus deze samen met de korianderwortel, het limoensap, de suiker en de peper. Meng dit met het ei en laat dit 30 minuten rusten. Voeg vervolgens het meel, het gehakt en de fijngesneden groenten toe (sjalotten, bamboe e.d.) en maak van het mengsel kleine balletjes van zo'n 3 cm doorsneden.
Verhit in een wok/wadjan de olie en frituur de balletjes bruin en gaar in zo'n 6 minuten. Schep uit de wok/wadjan en serveer de balletjes in een schaal op versgekookte/gestoomde groenten zoals paksoy e.d.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 112 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
38890150