zoeken
Recente reacties

1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

2 months ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

4 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Laatst gelezen
- Myeolchibokkeum - gebakken gedroogde ansjovis
- Angsa Isi - mild gekruide en gevulde gans
- Galbi 갈비 - geroosterde spareribs
- Kà i òp - geroosterde kip
- Babi koetjai
- Dadar Unti - pannenkoekjes gevuld met gezoet geraspte kokos
- Dadar Ayam Hati - Omelet met Kippenlevertjes
- Nam Jim Jeaw - dipsaus voor gegrild vlees of vis
- Ayam Goreng Bandung (Sunda) - gebakken gekruide kip
- Empal Daging Manis - droog gebakken zoet rundvlees
Guy Op Sea Eaiw - gestoofde kip in een pittige saus


Guy Op Sea Eaiw
gestoofde kip in een pittige saus
Ingrediënten:
500 gr kipfilet (met huid)
500 ml kippenbouillon (zie recept)
3 eetl lichte kecap
2 eetl boter
bumbu:
2 koriander wortel
3 teentjes knoflook
1 theel peperkorrels
ingrediënten saus:
5 rode lomboks
1 teentje knoflook
1 theel palmsuiker
1/2 theel zout
1 eetl kecap manis
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Meng dit met de kecap en marineer hiermee het vlees en laat dit 45 minuten intrekken. Verhit in een pan de boter en bak de kip rondom bruin.Voeg dan de bouillon toe en laat het geheel zachtjes sudderen totdat de bouillon gehalveerd is.
Haal de kip uit de pan en snijd deze in plakken en giet eerst wat bouillon erover en dan de saus over de kip.
Bereiding saus:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de saus fijn tot een pasta en meng de kecap erdoor.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.