gestoofde kip in een pittige saus
Ingrediënten:
500 gr kipfilet (met huid)
500 ml kippenbouillon (zie recept)
3 eetl lichte kecap
2 eetl boter
bumbu:
2 koriander wortel
3 teentjes knoflook
1 theel peperkorrels
ingrediënten saus:
5 rode lomboks
1 teentje knoflook
1 theel palmsuiker
1/2 theel zout
1 eetl kecap manis
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Meng dit met de kecap en marineer hiermee het vlees en laat dit 45 minuten intrekken. Verhit in een pan de boter en bak de kip rondom bruin.Voeg dan de bouillon toe en laat het geheel zachtjes sudderen totdat de bouillon gehalveerd is.
Haal de kip uit de pan en snijd deze in plakken en giet eerst wat bouillon erover en dan de saus over de kip.
Bereiding saus:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de saus fijn tot een pasta en meng de kecap erdoor.