logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Sateh Makasar

Bahan-bahan:
ingrediënten:
2000 gr mals rundvlees/lamsvlees
3 eetl olie

Haluskan:
boemboe:
8 sjalotten
10 teentjes knoflook
2 serehstengels
3 eetl ketumbar
1 theel jinten
6 cm kunyit (kurkuma)
1 theel gula jawa

Cara Membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in kleine stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg het vlees toe en laat dit tenminte 1,5 uur marineren. Rijg dan het vlees aan saté stokjes en rooster deze bruin en gaar boven een houtskoolvuurtje.
Serveer de saté met de zure pindasaus (zie recept).

Add comment

Submit

who is online

We have 148 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44397757