Tumis Daging Krecek
gekruid gestoofd rundvlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr runderriblappen
600 ml water
50 gr krecek (kroepoek van runderhuid)
3 jeruk purut blaadjes
1 sereh stengel
1 theel zout
1 theel palmsuiker
200 ml runderbouillon (zie recept)
300 ml kokosmelk
1 eetl asemwater
2 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
3 kemiri noten
1 cm kunyit
6 sjalotjes
4 teentjes knoflook
1 theel ketumbar
9 groene lomboks
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in kleine blokjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan het water en kook het vlees zacht, maar niet gaar. Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de jeruk purut en de sereh voor 5 minuten. Voeg dit bij het vlees en meng. Dan het zout en de palmsuiker toevoegen gevolgd door de bouillon en de kokosmelk en kook het geheel vrijwel zachtjes gaar. Dan de krecek en het asemwater erdoor mengen en kook het geheel gaar.