pittig zoete roerbak van ossenhaas
Bahan-bahan:
ingrediënten:
350 gr ossenhaas
4 teentjes knoflook
2 sjalotjes
2 cm jahe
6 rode gedroogde pepers / lomboks, geweekt
2 eetl kecap manis
1 eetl oestersaus
1 eetl saus tomat (zie recept)
1 theel peper
1 theel zout
1/2 theel palmsuiker
200 ml water
2 theel sesamzaad (wit)
Cara membuat:
bereiding:
Rooster eerst het vlees aan alle zijden bruin. Snijd het vlees daarna in dunne plakjes. Hak de knoflook, de sjalotjes, de jahe en de pepers fijn.
Verhit in een pan de olie en fruit de knoflook, de sjalotjes, de jahe en de pepers voor 3 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak totdat het van kleur verandert.
Voeg dan het kecap, de oestersaus, de saus tomat, de peper, het zout en de palmsuiker toe en meng goed. Vervolgens het water toevoegen en bak totdat het vlees gaar is geworden en het vocht vrijwel is verdampt.
Meng dan het sesamzaad erdoor en bak nog voor 1 minuut. Serveer.