gebakken gekruide vis
Bahan-bahan:
ingedriënten:
6 meerval filets
1/2 theel zout
1/2 theel peper
1 theel limoensaps
olie
Haluskan:
bumbu:
3 sjalotjes
4 teentjes knoflook
3 rode lomboks
3 kemiri noten
3 eetl kecap manis
1/2 theel zout
1/4 theel peper
50 ml olie
Taburan:
garnering:
3 eetl sambal trasi
Cara membuat:
bereiding:
Marineer de vis met het zout, de peper en het limoensap voor tenminste 20 minuten. Rooster de sjalotjes, de knoflook, de lomboks en de kemiri droog in een pan en wrijf of maal deze daarna met het zout, de peper en de kecap tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en bak de vis op de huid krokant en zet apart. Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 4 minuten. Voeg dan de vis toe en bak deze nog 2 minuten. Serveer de vis met de sambal.