gesmoorde pittige eieren
Bahan-bahan;
ingrediënten:
4 eieren
5 sjalotten
2 teentje knoflook
1/2 theel trassi
2 rode lombok
2 cm gember (jahe/djahé)
300 ml melk
300 ml water
zout en peper naar smaak
mespuntje nootmuskaat
3 eetl olie
Cara membuat:
Bereiding:
Kook de eieren hard en pel deze daarna. snijd de sjalotten, de knoflook en de lomboks fijn. Rasp de gember. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten, de knoflook, de lomboks, de gember en de trassi voor 3 minuten. Voeg dan het water, de melk en de eieren toe en laat dit zachtjes stoven totdat de saus is ingedikt. Dan de nootmuskaat en de peper en zout toevoegen en nog 1 minuut laten sudderen.
ingrediënten:
4 eieren
5 sjalotten
2 teentje knoflook
1/2 theel trassi
2 rode lombok
2 cm gember (jahe/djahé)
300 ml melk
300 ml water
zout en peper naar smaak
mespuntje nootmuskaat
3 eetl olie
Cara membuat:
Bereiding:
Kook de eieren hard en pel deze daarna. snijd de sjalotten, de knoflook en de lomboks fijn. Rasp de gember. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten, de knoflook, de lomboks, de gember en de trassi voor 3 minuten. Voeg dan het water, de melk en de eieren toe en laat dit zachtjes stoven totdat de saus is ingedikt. Dan de nootmuskaat en de peper en zout toevoegen en nog 1 minuut laten sudderen.