Recente reacties

Shaun 12 days ago Pandan Chiffron Cake 1
Bakken in een chiffon vorm en op de kop laten afkoelen (op pootjes van de vorm). Dan zakt de cake niet in en blijft hij lekker hoog en luchtig. Ik gebruik altijd 1 ei minder en 250gram meel zodat het beslag iets droger wordt.
Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Write a comment
Khao Phat Prik - pittig gebakken rijst met vlees en garnalen

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Khao Phat Prik
pittig gebakken rijst met vlees en garnalen

Ingrediënten:
500 gr koude gestoomde rijst
3 sjalotjes
1 rode lombok
1 groene lombok
1 eetl rode curry pasta (zie recept)
250 gr varkensvlees (schouder)
500 gr garnalen
2 eieren
1/2 theel zout
1/2 theel peper
4 eetl vissaus
6 lente-ui
5 takjes koriander
4 eetl olie

Garnering:
rode lomboks, fijngesneden
limoen partjes

Bereiding:
Snijd de sjalotjes in dunne plakjes. Snijd de lomboks in dunne ringen. Snijd het vlees in kleine stukjes. Pel de garnalen en maak deze schoon, eventueel kleiner hakken. Snijd de lente-ui en de koriander fijn. Klop de eieren los. Meng het zout en de peper door de eieren.
Verhit in een pan de olie en fruit de sjalotjes en de lomboks voor 3 minuten. Voeg dan de curry pasta toe en bak totdat de olie vrijkomt. Dan het vlees toevoegen en bak totdat dit van kleur verandert. Dan de garnalen toevoegen en bak het al roerend voor 2-3 minuten.
Dan de rijst toevoegen en bak het al roerend totdat het geheel gaar is geworden. Schuit de rijst aan de kant en voeg de eieren toe. Als het begint te stollen dan door de rijst mengen en bak totdat de eieren gaar zijn geworden. Meng dan de vissaus en de lente-ui erdoor.
Garneer het met het korianderblad, de lomboks en de limoenpartjes en serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 83 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41231032