Recente reacties

Ilona Van den akker 20 hours ago Telur Rawis Bumbu Rebon - gekruide omelet met rebon
Wat is Rebon?

reactie:
Kleine gedroogde garnaaltjes
Ron 1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 5 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Write a comment
Khao Phat 3 - gebakken Thaise rijst

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster inactief
 
Khao Phat 3
gebakken Thaise rijst
Ingrediënten:
300 gr rijst
2 sjalotten
4 lente-uitjes
175 gr krab
3 eetl olie
100 gr gehakt
100 gr noorse garnalen
2 eieren
zout en peper naar smaak
2 eetl vissaus (Nam Pla)
1 eetl chilisaus
2 tomaten in partjes

garnering:
2 eetl fijngehakte verse koriander,

Bereiding:
Kook de rijst gaar. Snijd de sjalotten fijn en de lente-uitjes in ringetjes. Haal het krabvlees uit elkaar.
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten goudbruin. Voeg dan het gehakt toe en bak dit rul. Dan de krab en de garnalen toevoegen en nog 2 minuten doorbakken. Klop de eieren op met peper en zout naar smaak en meng dit door het gehakt. Als het ei gestold is, dan de rijst toevoegen en 4 minuten doorbakken.
Vervolgens de vissaus, de chilisaus, de tomaten toevoegen en nog 3 minuten onder voortdurend omscheppen bakken. Garneer met de koriander.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 213 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42275837