zoeken
Recente reacties

20 hours ago Telur Rawis Bumbu Rebon - gekruide omelet met rebon
Wat is Rebon?
reactie:
Kleine gedroogde garnaaltjes
reactie:
Kleine gedroogde garnaaltjes

1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

2 months ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

4 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

5 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Laatst gelezen
- Pak Boong Fai Daeng - geroekbakte water spinazie (kangkung)
- Phat Tao-Hu Khaeng Kap Lai Phak - Gebakken tofu met broccoli en bamboeshoots
- Ayam Ati Buncis
- Tom Yum Taleh - pittige vissoep
- Terung Goreng Saus Santan - gebakken aubergine met kokosmelk uit de Molukken
- Dendeng Kecap - dun gesneden gebakken rundvlees met pepers
- Base wangenan - Balinese basis boemboe
- Pepes ayam merah - pittig gekruide gestoomde kip
- Sambal binjai / wani
- Bebotok Daging 2
Khao Phat 3 - gebakken Thaise rijst


Khao Phat 3
gebakken Thaise rijst
gebakken Thaise rijst
Ingrediënten:
300 gr rijst
2 sjalotten
4 lente-uitjes
175 gr krab
3 eetl olie
100 gr gehakt
100 gr noorse garnalen
2 eieren
zout en peper naar smaak
2 eetl vissaus (Nam Pla)
1 eetl chilisaus
2 tomaten in partjes
garnering:
2 eetl fijngehakte verse koriander,
Bereiding:
Kook de rijst gaar. Snijd de sjalotten fijn en de lente-uitjes in ringetjes. Haal het krabvlees uit elkaar.
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten goudbruin. Voeg dan het gehakt toe en bak dit rul. Dan de krab en de garnalen toevoegen en nog 2 minuten doorbakken. Klop de eieren op met peper en zout naar smaak en meng dit door het gehakt. Als het ei gestold is, dan de rijst toevoegen en 4 minuten doorbakken.
Vervolgens de vissaus, de chilisaus, de tomaten toevoegen en nog 3 minuten onder voortdurend omscheppen bakken. Garneer met de koriander.
300 gr rijst
2 sjalotten
4 lente-uitjes
175 gr krab
3 eetl olie
100 gr gehakt
100 gr noorse garnalen
2 eieren
zout en peper naar smaak
2 eetl vissaus (Nam Pla)
1 eetl chilisaus
2 tomaten in partjes
garnering:
2 eetl fijngehakte verse koriander,
Bereiding:
Kook de rijst gaar. Snijd de sjalotten fijn en de lente-uitjes in ringetjes. Haal het krabvlees uit elkaar.
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten goudbruin. Voeg dan het gehakt toe en bak dit rul. Dan de krab en de garnalen toevoegen en nog 2 minuten doorbakken. Klop de eieren op met peper en zout naar smaak en meng dit door het gehakt. Als het ei gestold is, dan de rijst toevoegen en 4 minuten doorbakken.
Vervolgens de vissaus, de chilisaus, de tomaten toevoegen en nog 3 minuten onder voortdurend omscheppen bakken. Garneer met de koriander.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.