banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 4 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
IconWrite a comment
Khao Phat 3 - gebakken Thaise rijst

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 
Khao Phat 3
gebakken Thaise rijst
Ingrediënten:
300 gr rijst
2 sjalotten
4 lente-uitjes
175 gr krab
3 eetl olie
100 gr gehakt
100 gr noorse garnalen
2 eieren
zout en peper naar smaak
2 eetl vissaus (Nam Pla)
1 eetl chilisaus
2 tomaten in partjes

garnering:
2 eetl fijngehakte verse koriander,

Bereiding:
Kook de rijst gaar. Snijd de sjalotten fijn en de lente-uitjes in ringetjes. Haal het krabvlees uit elkaar.
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten goudbruin. Voeg dan het gehakt toe en bak dit rul. Dan de krab en de garnalen toevoegen en nog 2 minuten doorbakken. Klop de eieren op met peper en zout naar smaak en meng dit door het gehakt. Als het ei gestold is, dan de rijst toevoegen en 4 minuten doorbakken.
Vervolgens de vissaus, de chilisaus, de tomaten toevoegen en nog 3 minuten onder voortdurend omscheppen bakken. Garneer met de koriander.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 99 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
38862253