logo

Recente Reacties

  • Sambal Miso

    dragon 5 days ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 6 days ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 2 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
     
  • Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui

    René 3 weeks ago
    Biefstuk werkt prima.
     
  • Ayam paniki - een wat hete kip

    Asiancook 1 month ago
    Valt mee, veel van de hitte verdwijnt bij het sudderen. Als 11 al veel is dan nooit een recept proberen ...
Khao phat sapparot 3
Gebakken rijst met ananas
Ingrediënten:
1 kleine ananas,
250 gr champignons fijngesneden
250 gr ui fijngehakt,
250 gr tomaten in kleine stukjes,
250 gr gare sperziebonen
125 gr gekookte sojabrokjes,
2 theel gemberpoeder,
500 gr gekookte rijst,
6 teentjes knoflook fijngehakt,
1 theel peper,
1 theel gula jawa
1 eetl tempeh fijngesneden,
1 eetl lichte sojasaus

Bereiding:
Snijd de ananas in stukjes. Verhit in een wok/wadjan olie en fruit hierin de knoflook goudbruin. Vervolgens de champignons en de soja toevoegen en dit nog 2 minuten meebakken. Dan de gember, de tempé, de sojasaus, de peper en de palmsuiker toevoegen en 1 minuut meebakken. Vervolgens de ananas, de ui, de tomaat en de rijst toevoegen en onder voortdurend omscheppen nog 5 minuten bakken. Als laatste de sperziebonen toevoegen en nog kort bakken.

Add comment

Submit

who is online

We have 90 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44140054