Gebakken rijst met ananas
Ingrediënten:
1 kleine ananas,
250 gr champignons fijngesneden
250 gr ui fijngehakt,
250 gr tomaten in kleine stukjes,
250 gr gare sperziebonen
125 gr gekookte sojabrokjes,
2 theel gemberpoeder,
500 gr gekookte rijst,
6 teentjes knoflook fijngehakt,
1 theel peper,
1 theel gula jawa
1 eetl tempeh fijngesneden,
1 eetl lichte sojasaus
Bereiding:
Snijd de ananas in stukjes. Verhit in een wok/wadjan olie en fruit hierin de knoflook goudbruin. Vervolgens de champignons en de soja toevoegen en dit nog 2 minuten meebakken. Dan de gember, de tempé, de sojasaus, de peper en de palmsuiker toevoegen en 1 minuut meebakken. Vervolgens de ananas, de ui, de tomaat en de rijst toevoegen en onder voortdurend omscheppen nog 5 minuten bakken. Als laatste de sperziebonen toevoegen en nog kort bakken.
1 kleine ananas,
250 gr champignons fijngesneden
250 gr ui fijngehakt,
250 gr tomaten in kleine stukjes,
250 gr gare sperziebonen
125 gr gekookte sojabrokjes,
2 theel gemberpoeder,
500 gr gekookte rijst,
6 teentjes knoflook fijngehakt,
1 theel peper,
1 theel gula jawa
1 eetl tempeh fijngesneden,
1 eetl lichte sojasaus
Bereiding:
Snijd de ananas in stukjes. Verhit in een wok/wadjan olie en fruit hierin de knoflook goudbruin. Vervolgens de champignons en de soja toevoegen en dit nog 2 minuten meebakken. Dan de gember, de tempé, de sojasaus, de peper en de palmsuiker toevoegen en 1 minuut meebakken. Vervolgens de ananas, de ui, de tomaat en de rijst toevoegen en onder voortdurend omscheppen nog 5 minuten bakken. Als laatste de sperziebonen toevoegen en nog kort bakken.