zoeken
Recente reacties

1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

2 months ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

4 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Laatst gelezen
- Pasteitjes
- Ojinguh bokkeum - pittige roergebakte inktvis
- Sayur bening - Sajoer van Indische spinazie en maïs
- Telor asin - zoute eieren
- Kongjang, kongjorim - sojabonen (banchan)
- Koyabu - Gestoomde kokosballetjes
- Gra-doo Mu Tod Gartiem - gebakken spare-ribs met knoflook
- Gungjungddeokbokki - Rijstcake met groente en rundvlees
- Pekingeend
- Paad Fak Thong Sei Kai - gebakken pompoen met ei
Khao phat sapparot 3 - Gebakken rijst met ananas


Khao phat sapparot 3
Gebakken rijst met ananas
Gebakken rijst met ananas
Ingrediënten:
1 kleine ananas,
250 gr champignons fijngesneden
250 gr ui fijngehakt,
250 gr tomaten in kleine stukjes,
250 gr gare sperziebonen
125 gr gekookte sojabrokjes,
2 theel gemberpoeder,
500 gr gekookte rijst,
6 teentjes knoflook fijngehakt,
1 theel peper,
1 theel gula jawa
1 eetl tempeh fijngesneden,
1 eetl lichte sojasaus
Bereiding:
Snijd de ananas in stukjes. Verhit in een wok/wadjan olie en fruit hierin de knoflook goudbruin. Vervolgens de champignons en de soja toevoegen en dit nog 2 minuten meebakken. Dan de gember, de tempé, de sojasaus, de peper en de palmsuiker toevoegen en 1 minuut meebakken. Vervolgens de ananas, de ui, de tomaat en de rijst toevoegen en onder voortdurend omscheppen nog 5 minuten bakken. Als laatste de sperziebonen toevoegen en nog kort bakken.
1 kleine ananas,
250 gr champignons fijngesneden
250 gr ui fijngehakt,
250 gr tomaten in kleine stukjes,
250 gr gare sperziebonen
125 gr gekookte sojabrokjes,
2 theel gemberpoeder,
500 gr gekookte rijst,
6 teentjes knoflook fijngehakt,
1 theel peper,
1 theel gula jawa
1 eetl tempeh fijngesneden,
1 eetl lichte sojasaus
Bereiding:
Snijd de ananas in stukjes. Verhit in een wok/wadjan olie en fruit hierin de knoflook goudbruin. Vervolgens de champignons en de soja toevoegen en dit nog 2 minuten meebakken. Dan de gember, de tempé, de sojasaus, de peper en de palmsuiker toevoegen en 1 minuut meebakken. Vervolgens de ananas, de ui, de tomaat en de rijst toevoegen en onder voortdurend omscheppen nog 5 minuten bakken. Als laatste de sperziebonen toevoegen en nog kort bakken.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.