Chu Hau Jeung Mun Wan Yee
gestoofde judasoor in een hoisin saus
Ingrediënten:
10 gr gedroogde jamur kuping/judasoor/Auricularia auricula-judae
water
2 theel hoisin saus
2 eetl lichte sojasaus
1 theel sesam olie
2 teentjes knoflook
1 theel maizena + 1 eetl water
4 eetl water
2 theel olie
Bereiding:
Week de jamur kuping in water voor 1 uur. Laat het daarna uitlekken en snijd het in stukken. Snijd de knoflook in dunne plakjes. Meng de sojasaus met de hoisin saus.
Verhit in een pan de olie en de sesam olie op laag vuur en fruit de knoflook voor 30 seconden. Dan de gemengde saus, het water en de jamur toevoegen en breng aan de kook. Voeg dan de opgeloste maizena toe en kook al roerend totdat de saus indikt. Serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Otak-Otak Potong - gestoomde gekruide makreel
- Kua Pad Mu - thaise nasi goreng
- Ayam Bakar Manis - zoet gebakken kip
- Base be Siap - boemboe voor kip gerechten
- Base be Sampi - boemboe voor rundvlees gerechten
- Base Gede 2 - Kruidenmengsel
- Botok Lamtoro Teri Asin - Gestoomd gekruid vis
- Pla Lat - gebakken vis met saus
- Beberuk - rauwe groenten met sambal trasi
- Tim Telur Labu Kuning - gekruide eieren met pompoen
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...