Recente reacties

Ron 1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Write a comment
Kembung Bakar Bumbu Rica - gebakken gekruide makreel

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Kembung Bakar Bumbu Rica
gebakken gekruide makreel

Bahan-bahan:
ingrediënten:
4 makrelen
50 ml asamwater
1 theel zout
1 serai/sereh/citroengras
2 jeruk purut blaadjes
1 eetl limoen, sap
1/2 theel palmsuiker
1/2 theel zout
8 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
13 sjalotjes
12 rode lomboks
20 rode rawits
2 cm jahe

Cara membuat:
bereiding:
Maak de vis schoon en kerf deze aan beide zijden in. Wrijf de vis in met het asamwater en het zout en laat dit 25 minuten intrekken. spoel daarna af.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu grof.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de serai en de jeruk purut voor 7 minuten. Voeg dan het zout, de palmsuiker en het limoensap toe en meng goed.
Wrijf de vis in met de bumbu en rooster deze boven een houtskoolvuurtje bruin en gaar. Regelmatig met de bumbu bedruipen.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 97 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42257167