zoeken
Recente reacties

1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

2 months ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

4 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Laatst gelezen
- Sambal Sere Tabiah - pepers in olie
- Tumis Katjang Pandjang - gestoofde kouseband
- Gule Ikan Bali - viscurry op balinese wijze
- Sambal Lado Hijau 2 - Sambal van groene lomboks
- Miang Kham
- Ayam Kecap Jahe - gebakken kip in een saus van kecap en jahe
- Udang Balado - tijgergarnalen in pittige saus
- Sayur Menir 3 - Sajoer van spinazie en mais
- Sambal Tomat
- Sponscake - luchtige cake
Kembung Bakar Bumbu Rica - gebakken gekruide makreel


Kembung Bakar Bumbu Rica
gebakken gekruide makreel
Bahan-bahan:
ingrediënten:
4 makrelen
50 ml asamwater
1 theel zout
1 serai/sereh/citroengras
2 jeruk purut blaadjes
1 eetl limoen, sap
1/2 theel palmsuiker
1/2 theel zout
8 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
13 sjalotjes
12 rode lomboks
20 rode rawits
2 cm jahe
Cara membuat:
bereiding:
Maak de vis schoon en kerf deze aan beide zijden in. Wrijf de vis in met het asamwater en het zout en laat dit 25 minuten intrekken. spoel daarna af.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu grof.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de serai en de jeruk purut voor 7 minuten. Voeg dan het zout, de palmsuiker en het limoensap toe en meng goed.
Wrijf de vis in met de bumbu en rooster deze boven een houtskoolvuurtje bruin en gaar. Regelmatig met de bumbu bedruipen.
gebakken gekruide makreel
Bahan-bahan:
ingrediënten:
4 makrelen
50 ml asamwater
1 theel zout
1 serai/sereh/citroengras
2 jeruk purut blaadjes
1 eetl limoen, sap
1/2 theel palmsuiker
1/2 theel zout
8 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
13 sjalotjes
12 rode lomboks
20 rode rawits
2 cm jahe
Cara membuat:
bereiding:
Maak de vis schoon en kerf deze aan beide zijden in. Wrijf de vis in met het asamwater en het zout en laat dit 25 minuten intrekken. spoel daarna af.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu grof.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de serai en de jeruk purut voor 7 minuten. Voeg dan het zout, de palmsuiker en het limoensap toe en meng goed.
Wrijf de vis in met de bumbu en rooster deze boven een houtskoolvuurtje bruin en gaar. Regelmatig met de bumbu bedruipen.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.