Tangkar van vlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rundvlees
500 ml water
1 theel citroensap
225 ml koksmelk
zout naar smaak
2 eetl olie
Haluskan:
boemboe:
2 cm kunyit (kurkuma)
1/2 theel jinten
1 theel ketumbar
1 cm trassi
2 sjalotten
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd het vlees in stukken. Kook het vlees in het water gaar. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de boemboe voor 2 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak dit nog 5 minuten. Dan de kokosmelk toevoegen en stoof dit totdat het vocht is verdampt. Dan de bouillon toevoegen en nog 15 minuten laten sudderen. Eventueel maizena gebruiken om de saus te binden.
ingrediënten:
500 gr rundvlees
500 ml water
1 theel citroensap
225 ml koksmelk
zout naar smaak
2 eetl olie
Haluskan:
boemboe:
2 cm kunyit (kurkuma)
1/2 theel jinten
1 theel ketumbar
1 cm trassi
2 sjalotten
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd het vlees in stukken. Kook het vlees in het water gaar. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de boemboe voor 2 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak dit nog 5 minuten. Dan de kokosmelk toevoegen en stoof dit totdat het vocht is verdampt. Dan de bouillon toevoegen en nog 15 minuten laten sudderen. Eventueel maizena gebruiken om de saus te binden.