zoeken
Recente reacties

1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

2 months ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

3 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Laatst gelezen
- Rendang 2 - pittig rundvlees in kokosmelk
- Gai Op Gar Thiam - met knoflook gecoate drumsticks
- Rujak ketimoen - Roedjak komkommer
- Kambing Cassia - omelet met lamsvlees
- Heloa sira kadol - kip met kokos
- Babi Bumbu Cin
- Ayam Taliwang - kip in een rode pittige saus
- Sambal Muncang - sambal met kemiri noten uit Sunda
- Abon - gekruid vlees
- Semur Tahu - stoofpotje van tahu
Rujak Kangkung - kruidige kangkung salade


Rujak Kangkung
kruidige kangkung salade
Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr kangkung
4 rode lomboks
3 rode rawits
1/2 eetl zout
1/2 theel zout
1 theel trassi
1 eetl asemwater
2 eetl palmsuiker
500 ml water
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kangkung in stukken. Verhit in een pan het water met de 1/2 eetl zout en blancheer de kangkung en laat het daarna uitlekken.
Snijd de kangkung in stukken. Verhit in een pan het water met de 1/2 eetl zout en blancheer de kangkung en laat het daarna uitlekken.
Wrijf of maal de lomboks. de rawits, het zout, de trassi en de palmsuiker fijn tot een pasta. Meng hierdoor het asemwater en meng het geheel door de kangkung.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.