logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 3 days ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 3 days ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 3 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Siap Mepanggang
gegrilde kip
Bahan-bahan:
ingrediënten
4 kuikenbouten van 400 gr
250 gr base be siap
625 ml kokosmelk
800 ml kippenbouillon
4 serehstengels, gekneusd
4 salamblaadjes
1 eetl zout
1 eetl zwarte peperkorrels, gekneusd

Cara membuat:
bereiding:
Plet de kuikenbouten. Verhit een wok/wadjan en bak de base be siap 2 minuten op. Voeg dan de kokosmelk, de kippenbouillon en de sereh toe. Breng dit aan de kook en laat 5 minuten sudderen.
Voeg vervolgens de kuikenbouten, de salamblaadjes, zout en peper toe en laat het geheel sudderen tot driekwart is ingekookt. Draai de bouten regelmatig om.
Haal dan de pan van het vuur en laat het vlees in de saus afkoelen. Haal het dan uit de pan en laat het een halfuur drogen. Roosteren de bouten daarn boven een houtskoolvuur goudbruin.

Add comment

Submit

who is online

We have 55 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44160943