gegrilde kip
Bahan-bahan:
ingrediënten
4 kuikenbouten van 400 gr
250 gr base be siap
625 ml kokosmelk
800 ml kippenbouillon
4 serehstengels, gekneusd
4 salamblaadjes
1 eetl zout
1 eetl zwarte peperkorrels, gekneusd
Cara membuat:
bereiding:
Plet de kuikenbouten. Verhit een wok/wadjan en bak de base be siap 2 minuten op. Voeg dan de kokosmelk, de kippenbouillon en de sereh toe. Breng dit aan de kook en laat 5 minuten sudderen.
Voeg vervolgens de kuikenbouten, de salamblaadjes, zout en peper toe en laat het geheel sudderen tot driekwart is ingekookt. Draai de bouten regelmatig om.
Haal dan de pan van het vuur en laat het vlees in de saus afkoelen. Haal het dan uit de pan en laat het een halfuur drogen. Roosteren de bouten daarn boven een houtskoolvuur goudbruin.
ingrediënten
4 kuikenbouten van 400 gr
250 gr base be siap
625 ml kokosmelk
800 ml kippenbouillon
4 serehstengels, gekneusd
4 salamblaadjes
1 eetl zout
1 eetl zwarte peperkorrels, gekneusd
Cara membuat:
bereiding:
Plet de kuikenbouten. Verhit een wok/wadjan en bak de base be siap 2 minuten op. Voeg dan de kokosmelk, de kippenbouillon en de sereh toe. Breng dit aan de kook en laat 5 minuten sudderen.
Voeg vervolgens de kuikenbouten, de salamblaadjes, zout en peper toe en laat het geheel sudderen tot driekwart is ingekookt. Draai de bouten regelmatig om.
Haal dan de pan van het vuur en laat het vlees in de saus afkoelen. Haal het dan uit de pan en laat het een halfuur drogen. Roosteren de bouten daarn boven een houtskoolvuur goudbruin.