banner2.png

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Jcm Avatar
Jet van Steijn 2 hours ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@KokkieBlandaLaat ik dat nou kunnen!!! Dankjewel.

0ba2d
Jcm Avatar
KokkieBlanda 1 days ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@Jet van Steijnnet als bij oesters, met een mes openbreken/snijden en dan het vlees eruit halen
Jcm Avatar
Jet van Steijn 1 days ago Simping Goreng - gebakken mosselen
Om de schelpen te verwijderen eerst koken toch? Geen idee hoe ik ze anders uit hun schelpje moet halen.
Alweer zo'n heerlijk recept.
@Jack Versteeghis het zeker, deze is de wat pittige versie en in het kookboek (deel 2) staat een mildere maar wel romiger versie. Ook erg lekker!!
Ook dit recept lijkt mij weer heerlijk. Binnenkort maar proberen.
@Jet van SteijnProbeer Udang Peteh! Echt een topper
Petehbonen vind ik zo lekker! Is er een gerecht waar ze de hoofdrol in spelen?
@KokkieBlandaDankjewel,leuk dat ik antwoord heb gekregen van je. Ik ga het morgen maken.
@Jet v Steijnp.s. 500 gr is ongeveer 6-7 stuks
Icon Write a comment

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Ayam Petis
Kip met garnalenpasta
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip (1000 gr)
6 sjalotten
1 serehstengel, gekneusd
5 eetl. olie (kokos)
3 jeruk purutblaadjes
3 salam blad
1 eetl. petis udang
1 limoen (sap)
250 ml dunne kokosmelk (santen cair)
200 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout naar smaak

Haluskan:
boemboe:
1 theel, zwarte peper
4 teentjes knoflook
5 groene lomboks
4 cm laos

Cara membuat:
Bereiding:
rooster eerst de peper droog in een koekepan en wrijf of maal vervolgens alle ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de sjalotten in plakjes en de kip in grote stukken. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak de sjalotten zachtjes voor 3 minuten. Voeg dan de boemboe, de sereh, de jeruk purutblaadjes en de salam toe en bak nog nog 3 minuten. Dan de kip toevoegen en dit 5 minuten bakken. Vervolgens de limoensap, de dunne kokosmelk, het zout en de petis toevoegen en dit zachtjes laten stoven totdat het vocht is verdampt. dan de dikke kokosmelk toevoegen en het geheel nog 5 minuten laten sudderen.
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 60 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36335787