Recente reacties

@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Write a comment
Inihaw Na Pusit - gegrilde intkvis met een zoete kruidige saus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Inihaw Na Pusit
gegrilde intkvis met een zoete kruidige saus

Ingrediënten:
1000 gr inktvis
125 ml honing
125 gr palmsuiker
4 eetl kecap manis
4 eetl kecap asin
125 ml rijstazijn
6 teentjes knoflook
3 cm jahe
1 rode lombok
1 theel zout

Bereiding:

Snijd de knoflook en de lombok fijn en hak de jahe fijn. Maak de inktvis schoon en verwijder het vel, de inktzak en het harde bot. Meng alle ingredienten goed door elkaar en laat dit tenminste 90 minuten staan.
Rooster de inktvis voor 10 minuten op een houtskoolvuurtje. Maak de overgebleven marinade warm en serveer deze als saus bij de inktvis.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 209 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41936634