zoeken
Recente reacties

1 days ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Laatst gelezen
- Sambal Curaçao - sambal van promente
- Sambal Kuit
- Masman - rundvlees met pinda's in kokosmelk
- Jagung katemak - Pap van maïs, bonen met groenten
- Udang madu merica hitam - garnalen in een honing pepersaus
- Soto Madura 2 - Soep van vlees op Madurese wijze
- Ayam Bakar Lumajang - geroosterde pittige kip
- Santen - bereiding van kokosmelk
- Rendang daging suwir - droog gebakken vlees (grote hoeveelheid)
- Ikan Kuah Kuning - gebakken vis in gele saus uit de Molukken
Inihaw Na Pusit - gegrilde intkvis met een zoete kruidige saus


Inihaw Na Pusit
gegrilde intkvis met een zoete kruidige saus
Ingrediënten:
1000 gr inktvis
125 ml honing
125 gr palmsuiker
4 eetl kecap manis
4 eetl kecap asin
125 ml rijstazijn
6 teentjes knoflook
3 cm jahe
1 rode lombok
1 theel zout
Bereiding:
Snijd de knoflook en de lombok fijn en hak de jahe fijn. Maak de inktvis schoon en verwijder het vel, de inktzak en het harde bot. Meng alle ingredienten goed door elkaar en laat dit tenminste 90 minuten staan.
Rooster de inktvis voor 10 minuten op een houtskoolvuurtje. Maak de overgebleven marinade warm en serveer deze als saus bij de inktvis.
gegrilde intkvis met een zoete kruidige saus
Ingrediënten:
1000 gr inktvis
125 ml honing
125 gr palmsuiker
4 eetl kecap manis
4 eetl kecap asin
125 ml rijstazijn
6 teentjes knoflook
3 cm jahe
1 rode lombok
1 theel zout
Bereiding:
Snijd de knoflook en de lombok fijn en hak de jahe fijn. Maak de inktvis schoon en verwijder het vel, de inktzak en het harde bot. Meng alle ingredienten goed door elkaar en laat dit tenminste 90 minuten staan.
Rooster de inktvis voor 10 minuten op een houtskoolvuurtje. Maak de overgebleven marinade warm en serveer deze als saus bij de inktvis.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.