krabbetjes met kokospalmscheuten in gekruide kokosmelk
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr krabbetjes
1000 ml water
250 gr kokospalmscheuten
2 eetl. olie
150 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout naar smaak
Haluskan:
boemboe:
3 kemirinootjes
1 theel, witte peper
8 sjalotten
4 teentjes knoflook
4 cm gember (jahe/djahe/)
4 cm kunyit (kurkuma)
4 cm laos
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de palmscheuten fijn. Verhit in een pan het water en kook daarin de krabbetjes voor 30 minuten. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten en voeg dit aan de krabbetjes toe. Vervolgens het zout, de kokosmelk en de palmscheuten toevoegen en het geheel nog 15 minuten zachtjes laten koken.
ingrediënten:
500 gr krabbetjes
1000 ml water
250 gr kokospalmscheuten
2 eetl. olie
150 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout naar smaak
Haluskan:
boemboe:
3 kemirinootjes
1 theel, witte peper
8 sjalotten
4 teentjes knoflook
4 cm gember (jahe/djahe/)
4 cm kunyit (kurkuma)
4 cm laos
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de palmscheuten fijn. Verhit in een pan het water en kook daarin de krabbetjes voor 30 minuten. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten en voeg dit aan de krabbetjes toe. Vervolgens het zout, de kokosmelk en de palmscheuten toevoegen en het geheel nog 15 minuten zachtjes laten koken.