gemengde groente salade met een pittige dressing
Bahan-bahan:
ingrediënten:
12 blaadjes spinazie
300 gr kouseband
75 gr peulen
100 gr tauge
1 rode lombok
1 ui
Water
Bahan-bahan saus:
ingrediënten saus:
2 eetl arachide olie
2 teentjes knoflook
2 cm jahe
1 rode rawit
2 eetl santen asli
1 eetl palmsuiker
1 eetl rijstazijn
5 eetl water
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de spinazie fijn en de kouseband in 7 cm lange stukjes. Ontpit the lombok en snijd deze in dunne reepjes en de ui in dunne plakjes. Verhit in een pan het water en blancheer de kouseband en de peultjes. Laat het uitlekken en meng het deze met de overige ingrediënten.
Wrijf of maal de knoflook, de jahe en de rawit fijn tot een pasta. Verhit in een pan de olie en fruit hierin de pasta voor 1 minuut. Voeg dan het water, de rijstazijn, de palmsuiker en de santen toe en laat dit zachtjes 1 minuut sudderen. Eerst laten afkoelen en dan over de groenten sprenkelen.