Recente reacties

Ron 1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Write a comment
Sayur Ulih - gemengde groenten in pittige saus (uit Bali)

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Sayur Ulih
gemengde groenten in pittige saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
150 gr kousenband
100 gr tauge
2 salam blad
250 ml dikke kokosmelk (kental)
250 ml water
2 eetl limoensap
1 theel palmsuiker
1 theel zout
olie

Haluskan:
bumbu:
1 rode lomboks
6 rode rawits
1 sjalotjes
3 teentjes knoflook
1 kemiri noot
1 theel terasi/trasi
1 cm kencur

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kousenband in kleine stukjes. Meng het water met de kokosmelk. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan olie en fruit de bumbu met de salam voor 3 minuten. Voeg dan de kokosmelk toe en breng al roerend aan de kook. Dan de kousenband toevoegen en kook het zachtjes gaar. Dan de palmsuiker en het zout toevoegen en meng goed. Vervolgens de tauge toevoegen en kook het geheel verder gaar. Schep dan het limoensap erdoor en serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 68 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42251723