banner2.png

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Alweer zo'n heerlijk recept.
@Jack Versteeghis het zeker, deze is de wat pittige versie en in het kookboek (deel 2) staat een mildere maar wel romiger versie. Ook erg lekker!!
Ook dit recept lijkt mij weer heerlijk. Binnenkort maar proberen.
@Jet van SteijnProbeer Udang Peteh! Echt een topper
Petehbonen vind ik zo lekker! Is er een gerecht waar ze de hoofdrol in spelen?
@KokkieBlandaDankjewel,leuk dat ik antwoord heb gekregen van je. Ik ga het morgen maken.
@Jet v Steijnp.s. 500 gr is ongeveer 6-7 stuks
@Jet v Steijnja, maar je kan het ook, wel schoongemaakt, in stukken snijden als je dat wil. Ik heb ook nog een versie waarbij de inktvis gevuld wordt.
Kokkie, goedenavond.
Blijft de inktvis in één stuk?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 25 days ago Rendang Ayam - rendang van kip
@Jaapno, the released oil fries the chicken. No extra frying needed
Icon Write a comment

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Bebek Geprek Sambal Matah
gebakken gekruide eend met sambal saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 eend
2 salam blaadjes
2 sereh/citroengras, witte deel
1000 ml water
olie

Haluskan:
bumbu:
6 sjalotjes
5 teentjes knoflook
3 kemiri noten
5 cm jahe
1/2 eetl ketumbar
1/2 theel zout

Bahan sambal matah:
ingrediënten sambal saus
6 sjalotjes
3 teentjes knoflook
10 rode rawits
1/2 theel trassi
2 jeruk purut blaadjes
2 sereh/citroengras, witte deel
1 eetl limoensap
3 eetl hete olie

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de eend in 8 stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan het water samen met de salam, de sereh en de bumbu en breng aan de kook. Dan de eend toevoegen en kook de eend vrijwel gaar. Schep de eend uit de pan en laat afkoelen.
Verhit in een pan voldoende olie en bak de eend verder bruin en gaar. Schep dan de sambal matah over de eend en serveer.

Sambal matah:
Snijd de sjalotjes, de knoflook, de rawits, de jeruk purut en de sereh fijn. Meng dit eerst met de trassi en het limoensap en roer dan de olie erdoor.
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 68 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36329228