banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
Jcm Avatar
Rene 5 months ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 7 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 9 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Icon Write a comment
Bebek Geprek Sambal Matah - gebakken gekruide eend met sambal saus
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Bebek Geprek Sambal Matah
gebakken gekruide eend met sambal saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 eend
2 salam blaadjes
2 sereh/citroengras, witte deel
1000 ml water
olie

Haluskan:
bumbu:
6 sjalotjes
5 teentjes knoflook
3 kemiri noten
5 cm jahe
1/2 eetl ketumbar
1/2 theel zout

Bahan sambal matah:
ingrediënten sambal saus
6 sjalotjes
3 teentjes knoflook
10 rode rawits
1/2 theel trassi
2 jeruk purut blaadjes
2 sereh/citroengras, witte deel
1 eetl limoensap
3 eetl hete olie

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de eend in 8 stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan het water samen met de salam, de sereh en de bumbu en breng aan de kook. Dan de eend toevoegen en kook de eend vrijwel gaar. Schep de eend uit de pan en laat afkoelen.
Verhit in een pan voldoende olie en bak de eend verder bruin en gaar. Schep dan de sambal matah over de eend en serveer.

Sambal matah:
Snijd de sjalotjes, de knoflook, de rawits, de jeruk purut en de sereh fijn. Meng dit eerst met de trassi en het limoensap en roer dan de olie erdoor.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 293 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40559614