Logon3

Translations

nl en fr de id it no pt es

Recente reacties

Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Jcm Avatar
KokkieBlanda 3 months ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
@Marykan elk soort zijn omdat je lang moet marineren.
Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
IconWrite a comment
Bebek Geprek Sambal Matah - gebakken gekruide eend met sambal saus
Ster inactief Ster inactief Ster inactief Ster inactief Ster inactief
 
Bebek Geprek Sambal Matah
gebakken gekruide eend met sambal saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 eend
2 salam blaadjes
2 sereh/citroengras, witte deel
1000 ml water
olie

Haluskan:
bumbu:
6 sjalotjes
5 teentjes knoflook
3 kemiri noten
5 cm jahe
1/2 eetl ketumbar
1/2 theel zout

Bahan sambal matah:
ingrediënten sambal saus
6 sjalotjes
3 teentjes knoflook
10 rode rawits
1/2 theel trassi
2 jeruk purut blaadjes
2 sereh/citroengras, witte deel
1 eetl limoensap
3 eetl hete olie

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de eend in 8 stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan het water samen met de salam, de sereh en de bumbu en breng aan de kook. Dan de eend toevoegen en kook de eend vrijwel gaar. Schep de eend uit de pan en laat afkoelen.
Verhit in een pan voldoende olie en bak de eend verder bruin en gaar. Schep dan de sambal matah over de eend en serveer.

Sambal matah:
Snijd de sjalotjes, de knoflook, de rawits, de jeruk purut en de sereh fijn. Meng dit eerst met de trassi en het limoensap en roer dan de olie erdoor.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 250 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40914042