Nila Goreng Sambal Pelecing
gebakken tilapia met een kruidige sambal
Bahan-bahan:
ingrediënten:
4 tilapia
100 ml water
olie
Haluskan:
bumbu:
4 teentjes knoflook
3 kemiri noten
3 cm kunyit
1/2 theel peper
1 theel zout
Sambal Pelecing:
5 sjalotjes
4 teentjes knoflook
8 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
2 rode lomboks
1 theel terasi/trasi
1 tomaat
1 theel zout
1/2 theel palmsuiker
Cara membuat:
bereiding:
Maak de vissen schoon en kerf deze in de zijkanten in. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Meng hierdoor het water en wrijf hiermee de vissen in. Laat dit 15-20 minuten marineren. Verhit in een pan de olie en bak de vissen bruin en gaar. Serveer het met de sambal erover.
Sambal:
Snijd de tomaat in blokjes. Wrijf of maal de sjalotjes, de knoflook, de lomboks, de keriting en de terasi fijn tot een pasta.
Verhit in een pan 2 eetl olie en fruit de bumbu voor 4 minuten. Voeg dan de tomaat, het zout en de palmsuiker toe en bak het al roerend gaar.
Zoeken
Laatst gelezen
- Soto Bandung - Rundvleessoep
- Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
- Daging smoor - Gestoofd rundvlees
- Karedok - een salade van groenten met pindasaus
- Gu Lao Rou - zoetzuur varkensvlees
- Gai Pad Khing - thaise gember kip
- Bacem Ayam - gefrituurde kip
- Nasi Goreng - Gebakken rijst
- Sambal kelapa/jagung
- Ayam Ungkep Jeruk - frisse gestoofde kip
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...