Recente reacties

Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Write a comment
Nila Goreng Sambal Pelecing - gebakken tilapia met een kruidige sambal

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Nila Goreng Sambal Pelecing
gebakken tilapia met een kruidige sambal

Bahan-bahan:
ingrediënten:
4 tilapia
100 ml water
olie

Haluskan:
bumbu:
4 teentjes knoflook
3 kemiri noten
3 cm kunyit
1/2 theel peper
1 theel zout

Sambal Pelecing:
5 sjalotjes
4 teentjes knoflook
8 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
2 rode lomboks
1 theel terasi/trasi
1 tomaat
1 theel zout
1/2 theel palmsuiker

Cara membuat:
bereiding:
Maak de vissen schoon en kerf deze in de zijkanten in. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Meng hierdoor het water en wrijf hiermee de vissen in. Laat dit 15-20 minuten marineren. Verhit in een pan de olie en bak de vissen bruin en gaar. Serveer het met de sambal erover.

Sambal:
Snijd de tomaat in blokjes. Wrijf of maal de sjalotjes, de knoflook, de lomboks, de keriting en de terasi fijn tot een pasta.
Verhit in een pan 2 eetl olie en fruit de bumbu voor 4 minuten. Voeg dan de tomaat, het zout en de palmsuiker toe en bak het al roerend gaar.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 165 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41023024