zoeken
Recente reacties

1 days ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

25 days ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

1 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

2 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Laatst gelezen
- Acar Lombok - atjar van spaanse pepers
- Udang Masak Tauco - garnalen in pittige saus
- Nasi Gurih - geurige rijst
- Ukut urab - gemengde groenten met geraspte kokos
- Kra Dook Nu Yang - Geroosterde ribbetjes
- Asinan keluak - Zoetzuur van kluwek
- Gang Luang Gung - Gele curry garnalen soep
- Sambal Matang Rebon - pittige sambal met gedroogd vis
- Gyeranjjim - eiergerecht (banchan)
- Gulai Kepala Ikan - curry van vissenkop
Nila Goreng Sambal Pelecing - gebakken tilapia met een kruidige sambal


Nila Goreng Sambal Pelecing
gebakken tilapia met een kruidige sambal
Bahan-bahan:
ingrediënten:
4 tilapia
100 ml water
olie
Haluskan:
bumbu:
4 teentjes knoflook
3 kemiri noten
3 cm kunyit
1/2 theel peper
1 theel zout
Sambal Pelecing:
5 sjalotjes
4 teentjes knoflook
8 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
2 rode lomboks
1 theel terasi/trasi
1 tomaat
1 theel zout
1/2 theel palmsuiker
Cara membuat:
bereiding:
Maak de vissen schoon en kerf deze in de zijkanten in. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Meng hierdoor het water en wrijf hiermee de vissen in. Laat dit 15-20 minuten marineren. Verhit in een pan de olie en bak de vissen bruin en gaar. Serveer het met de sambal erover.
Sambal:
Snijd de tomaat in blokjes. Wrijf of maal de sjalotjes, de knoflook, de lomboks, de keriting en de terasi fijn tot een pasta.
Verhit in een pan 2 eetl olie en fruit de bumbu voor 4 minuten. Voeg dan de tomaat, het zout en de palmsuiker toe en bak het al roerend gaar.
gebakken tilapia met een kruidige sambal
Bahan-bahan:
ingrediënten:
4 tilapia
100 ml water
olie
Haluskan:
bumbu:
4 teentjes knoflook
3 kemiri noten
3 cm kunyit
1/2 theel peper
1 theel zout
Sambal Pelecing:
5 sjalotjes
4 teentjes knoflook
8 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
2 rode lomboks
1 theel terasi/trasi
1 tomaat
1 theel zout
1/2 theel palmsuiker
Cara membuat:
bereiding:
Maak de vissen schoon en kerf deze in de zijkanten in. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Meng hierdoor het water en wrijf hiermee de vissen in. Laat dit 15-20 minuten marineren. Verhit in een pan de olie en bak de vissen bruin en gaar. Serveer het met de sambal erover.
Sambal:
Snijd de tomaat in blokjes. Wrijf of maal de sjalotjes, de knoflook, de lomboks, de keriting en de terasi fijn tot een pasta.
Verhit in een pan 2 eetl olie en fruit de bumbu voor 4 minuten. Voeg dan de tomaat, het zout en de palmsuiker toe en bak het al roerend gaar.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.