logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Nila Goreng Sambal Pelecing
gebakken tilapia met een kruidige sambal

Bahan-bahan:
ingrediënten:
4 tilapia
100 ml water
olie

Haluskan:
bumbu:
4 teentjes knoflook
3 kemiri noten
3 cm kunyit
1/2 theel peper
1 theel zout

Sambal Pelecing:
5 sjalotjes
4 teentjes knoflook
8 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
2 rode lomboks
1 theel terasi/trasi
1 tomaat
1 theel zout
1/2 theel palmsuiker

Cara membuat:
bereiding:
Maak de vissen schoon en kerf deze in de zijkanten in. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Meng hierdoor het water en wrijf hiermee de vissen in. Laat dit 15-20 minuten marineren. Verhit in een pan de olie en bak de vissen bruin en gaar. Serveer het met de sambal erover.

Sambal:
Snijd de tomaat in blokjes. Wrijf of maal de sjalotjes, de knoflook, de lomboks, de keriting en de terasi fijn tot een pasta.
Verhit in een pan 2 eetl olie en fruit de bumbu voor 4 minuten. Voeg dan de tomaat, het zout en de palmsuiker toe en bak het al roerend gaar.

Add comment

Submit

who is online

We have 107 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44392271